Romanii vor putea merge la psiholog pe banii statului. Numarul celor care sufera de tulburari psihologice, in crestere

Romanii vor putea merge la psiholog pe banii statului. Numarul celor care sufera de tulburari psihologice, in crestere

Mai exact, autoritatile au hotarat ca orice asigurat, fie ca vorbim de adulti, fie ca vorbim de copii, poate beneficia de psihoterapie pe banii statului daca primeste trimitere de la medicul specialist. 52 de lei - suma decontata pe o sedinta de psihoterapie Specialistul a explicat ca decizia autoritatilor de a deconta, contra sumei de 52 de lei, o sedinta la psiholog vine in contextul in care tot mai multi romani sufera de depresie, atacuri de panica sau anxietate, dat fiind climatul social si problemele financiare cu care acestia se confrunta.

acum 101 luni (12 May 2015)

Mai exact, autoritatile au hotarat ca orice asigurat, fie ca vorbim de adulti, fie ca vorbim de copii, poate beneficia de psihoterapie pe banii statului daca primeste trimitere de la medicul specialist.

Este o premiera pentru Romania, sustin reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania, care au anuntat ca, incepand cu mai 2015, a crescut tipul de servicii pe care specialistii le pot oferi in cadrul psihoterapiei. Problema, arata acestia, e faptul ca numarul de sedinte la care poate participa un pacient este limitat prin lege la trei. Daca anul trecut erau luati in calcul cei care sufereau de patologii grave, cum este autismul, acum toti copiii si toti adultii care au nevoie de psihoterapie au dreptul sa o primeasca gratuit.

52 de lei - suma decontata pe o sedinta de psihoterapie

Specialistul a explicat ca decizia autoritatilor de a deconta, contra sumei de 52 de lei, o sedinta la psiholog vine in contextul in care tot mai multi romani sufera de depresie, atacuri de panica sau anxietate, dat fiind climatul social si problemele financiare cu care acestia se confrunta.

"Vedem tot mai multe atacuri de panica, tot mai multe depresii din cauza dificultatilor de tip material cu care se confrunta oamenii. Virusul suprasolicitarii pluteste in aer, iar resursele noastre sunt din ce in ce mai scazute", a declarat si profesorul Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, institutia care a militat pentru decontarea serviciilor de psihoterapie.

Si depresia infantila este in crestere

Potrivit acestuia, depresia este tot mai frecventa si in randul copiilor, in special al celor care au parintii la munca in strainatate. Cei mici raman aici cu bunicii, nu isi mai intalnesc parintii si ajung sa dezvolte fel de fel de probleme.

La randul lui, sociologul Mircea Kivu spune ca somajul, care este la cote alarmante in randul tinerilor, acutizeaza starea de anx... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro