Romanii va plati mai mult pe carnea de porc: Pretul va creste cu pana la 30%, incepand din luna aprilie

Printre motivele acestei cresteri la nivel european se afla: cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China, Japonia si Hong Kong, respectiv scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta (de pana la—2,3% la exemplarele tinere intre 20-50 kg si de—1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg).

acum 47 luni (3 Apr 2017)

Pretul carnii de porc va creste in Romania, in medie, cu 15-30%, incepand cu luna aprilie, potrivit unui comunicat al reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii (ARC).

Potrivit ARC, in primul trimestru din 2017, pretul mediu de achizitie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare fata de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea inregistrata in 2015.

De asemenea, o crestere importanta s-a consemnat in ultimele 12 luni la pieptul de porc, unde pretul de tranzactionare s-a majorat cu 40%. De asemenea, la jambon s-a inregistrat o crestere a pretului de 25%, la fel si la alte piese rezultate din transare.

Printre motivele acestei cresteri la nivel european se afla: cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China, Japonia si Hong Kong, respectiv scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta (de pana la—2,3% la exemplarele tinere intre 20-50 kg si de—1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg). De altfel, in luna ianuarie 2017, a fost semnalata o crestere a exporturilor cu 20% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2016, suprematia detinand-o in continuare China, urmata de Hong Kong si Coreea de Sud, se arata in comunicatul ARC. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro