Romanii si homosexualii. Cine e, de fapt, "normal" in subiectul care a incaierat activisti, politicieni, preoti: "Desi vorbim de pacat, ei nu sunt diferiti de noi"

Romanii si homosexualii. Cine e, de fapt,

Sunt cateva zeci de perechi de pantofi pe bulevardul Kisseleff din Capitala. Fiecare pereche de incaltari de pe bulevard simbolizeaza o persoana care inca nu a gasit mediul si oportunitatea pentru a iesi din dulap, cum se spune, adica de a-si declara, cu asumare, identitatea sexuala sau de gen. De pilda, 7 din 10 elevi LGBT considera ca tinerii din comunitate nu sunt in siguranta la scoala, mai ales din punct de vedere emotional, in timp ce 6 din 10 au fost martorii sau victimele unei agresiuni, arata studiul Asociatiei Accept, "Un liceu sigur pentru toti: Perceptii si atitudini fata de persoanele LGBT in mediul educational romanesc". Ca sa nu mai vorbim de cruciadele organizate de teroristii bunei-cuviinte - si poate cel mai relevant exemplu este, aici, subsolul variantei online a acestui articol si al altor articole similare, care creeaza majoritati spontane animate de ura. Cam acestea sunt contextul si, pe cale de consecinta, motivatia celor de la Asociatia MozaiQ, care si-au adus pantofii in strada, animati si de aceasta credinta: "Unii cred ca suntem mult prea putini. Proiectul "The House", pentru care cei din Asociatia MozaiQ strang semnaturi de sustinere de mai bine de-o luna, a fost prezentat si in cadrul "Forumului Diversitatii", o dezbatere electorala organizata la Biblioteca Nationala, care a avut drept invitati mai multe ONG-uri, precum si pe candidatii la alegerile locale Robert Turcescu, Daniel Barbu, Niculae Neamtu, Cezar Marin, Tudor Turiceanu, Elena Petrescu, Catalin Stoichita si Ovidiu Raetchi. Dintre cele 49 de state analizate, Romania se situeaza pe locul 34 (cu un punctaj de 23,45%), avand drept criterii de evaluare legislatia, discriminarea, atmosfera ostila de care se lovesc membrii comunitatii LGBT. "Atunci cand o tara membra a Uniunii Europene nu are o strategie nationala de drepturile omului, nu are tactici pentru combaterea discriminarii asumate de fiecare minister in parte, nu are nici macar o politica nationala cu privire la sanatatea sexuala si reproductiva ori una minimal-functionala de prevenire HIV/SIDA, grupurile minoritare vulnerabile o incaseaza. Nu imi pun sperante in actualul Parlament, in care varii miruitori ai urmaritilor penali te mint fara sa clipeasca, explicandu-ti ca nu se face sa nu pricepi ca toate cuplurile care traiesc in uniuni consensuale, fie ele homosexuale ori heterosexuale, sunt deja protejate de Codul Civil si ca nu e deloc nevoie de o clara reglementare", afirma Florin Buhuceanu, liderul Accept Romania. (...) Cele 3 milioane de semnaturi, colectate din toate cele 42 de judete ale tarii, inseamna de 6 ori mai mult decat minimul de 500.000 semnaturi cerut de lege pentru promovarea initiativei legislative.

acum 72 luni (29 May 2016)

Sunt cateva zeci de perechi de pantofi pe bulevardul Kisseleff din Capitala. E marsul oamenilor invizibili din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transexuali), eveniment coordonat la finalul saptamanii trecute de Asociatia MozaiQ, o organizatie comunitara care militeaza pentru promovarea drepturilor si libertatilor persoanelor LBGT, pentru integrarea, consolidarea si reprezentarea comunitatii in societate. Fiecare pereche de incaltari de pe bulevard simbolizeaza o persoana care inca nu a gasit mediul si oportunitatea pentru a iesi din dulap, cum se spune, adica de a-si declara, cu asumare, identitatea sexuala sau de gen. Nu e nevoie de ample demonstratii pentru a intelege acest lucru. Sunt suficiente cateva statistici si cateva studii de caz simptomatice pentru a arata nivelul de toleranta al multor romani cu privire la comunitatea LGBT. De pilda, 7 din 10 elevi LGBT considera ca tinerii din comunitate nu sunt in siguranta la scoala, mai ales din punct de vedere emotional, in timp ce 6 din 10 au fost martorii sau victimele unei agresiuni, arata studiul Asociatiei Accept, "Un liceu sigur pentru toti: Perceptii si atitudini fata de persoanele LGBT in mediul educational romanesc". Studiul a fost realizat pe un esantion de 613 elevi intre 14 si 21 de ani, de la 10 licee din 8 judete ale Romaniei. Iar cabinetele de consiliere psihologica din scoli, cand exista, sunt departe de-a fi un sprijin real in astfel de situatii. de semnaturi impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Ca sa nu mai vorbim de cruciadele organizate de teroristii bunei-cuviinte - si poate cel mai relevant exemplu este, aici, subsolul variantei online a acestui articol si al altor articole similare, care creeaza majoritati spontane animate de ura. Nu degeaba un Eurobarometru recent plaseaza Romania pe ultimul loc la capitolul toleranta fata de persoanele de o alta orientare sexuala.

Cam acestea sunt contextul si, pe cale de consecinta, motivati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro