Romanii s-au obisnuit sa ia pastile dupa ureche, fara sa stie la ce riscuri se expun

Romanii s-au obisnuit sa ia pastile dupa ureche, fara sa stie la ce riscuri se expun

Medicamentele provoaca alergie Nu este lipsit de importanta nici faptul ca oamenii se iau si dupa reclamele de tot felul de medicamente promovate la televizor, care desi in reclama se specifica ca pot fi administrate fara indicatie medicala, atunci cand consulti informatiile despre medicamentul respectiv afli cu stupoare ca are zeci de contraindicatii, caz in care se ridica intrebarea daca mai merita sa-ti administrezi pastilele cu pricina.

acum 53 luni (3 Feb 2016)

Foarte multa lume nu intelege necesitatea de a merge mai intai la medic si apoi sa treaca pe la farmacie pentru a cumpara medicamentele indicate cu prescriptie.

Oamenii reclama de multe ori ca au frica de spitale si sunt neincrezatori in medici, preferand sa-si cumpere singuri pastilele despre care au auzit ca fac minuni. In conditiile in care mergi la medic, el stie de obicei care sunt problemele tale de sanatate si alege din paleta de medicamente care este cel mai bun si potrivit pentru boala pe care o ai. La fel si paracetamolul, pe care il gasim in mai multe tipuri de pastile, care daca este luat exagerat se ajunge la insuficienta renala si am avut pacienti care au ajuns la dializa, pentru ca au luat singuri medicamente, fara sa consulte un specialist", ne spune medicul Carmen Turcan.

Chiar daca exista la momentul acesta o legislatie care interzice vanzarea de antibiotice fara indicatie medicala, adica fara reteta, se mai intampla ca pacientii, cu complicitatea farmacistilor, sa-si procure singuri antibiotice pe care le folosesc dupa propria automedicatie.

"Antibioticele duc la aparitia tulpinelor bacteriene rezistente si rezultatul este faptul ca antibioticul nu mai are efectul scontat, dezvoltand bacterii mult mai rezistente la acel antibiotic si putand transmite aceasta bacterie si celor din jur. Este motivul pentru care incercam sa administram din ce in ce mai putine antibiotice, mai ales pe cele de ultima generatie, pentru a putea fi folositoare atunci cand sunt administrate", ne mai spune medicul Carmen Turcan.

O alta problema este intalnita la pacientii care incep un tratament si pentru ca unii constata ca se simt mai bine dupa cateva zile de administrare intrerup tratamentul, ceea ce este o greseala capitala.

Medicii spun ca atunci cand acesti pacienti decid cu de la sine putere sa reinceapa tratamentul cu aceeasi medicatie nu se mai poate vorbi de o vindecare, fiind necesare alte tratamente, mai co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro