Romanii, preocupati de alimentele si bauturile pe care le consuma. Care este atitudinea fata de siguranta alimentara
Concret, studiul "Perceptia si atitudinile consumatorilor romani fata de siguranta alimentara, alimentele si bauturile lichide", derulat de Exact Cercetare si Consultanta in perioada octombrie-noiembrie 2014 arata ca 88% din romani considera ca starea de sanatate este direct influentata de alimentatie.
Concret, studiul "Perceptia si atitudinile consumatorilor romani fata de siguranta alimentara, alimentele si bauturile lichide", derulat de Exact Cercetare si Consultanta in perioada octombrie-noiembrie 2014 arata ca 88% din romani considera ca starea de sanatate este direct influentata de alimentatie.
Starea de sanatate, influentata de alimente
Spre exemplu, noua din zece respondenti considera ca starea de sanatate a copilului si, respectiv, a familiei, este influentata tot de o alimentatie echilibrata.
Persoanele din segmentul de varsta 45 - 60 de ani sunt mai preocupate decat tinerii sa cumpere produse mai putin procesate.
Pasteurizarea, importanta in asigurarea sigurantei alimentare
"Sapte din 10 consumatori considera in mare si foarte mare masura ca este foarte important sa cunoasca in ce conditii au fost procesate, ambalate si depozitate alimentele", a declarat Cristina Dumitru, reprezentanta Tetra Pak, adaugand ca romanii au o perceptie pozitiva fata de pasteurizarea si ambalarea produselor alimentare lichide.
"66% dintre cei intervievati considera in mare si foarte mare masura ca aceasta distruge microorganismele daunatoare, iar 57% sunt de parere ca pasteurizarea garanteaza protectia si siguranta alimentelor", a completat Dumitru.