Romanii nu mai au nevoie de pasaport pentru Republica Moldova. Decizia a fost aprobata de Guvernul de la Chisinau

Romanii nu mai au nevoie de pasaport pentru Republica Moldova. Decizia a fost aprobata de Guvernul de la Chisinau

UPDATE Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a emis in dupa-amiaza zilei de miercuri, 17 iunie, un comunicat de presa prin care desfiinteaza toata deciziile adoptate prin semnatura premierului demisionar Chiril Gaburici in sedinta de marti, 16 iunie.

acum 72 luni (16 Jun 2015)

UPDATE Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a emis in dupa-amiaza zilei de miercuri, 17 iunie, un comunicat de presa prin care desfiinteaza toata deciziile adoptate prin semnatura premierului demisionar Chiril Gaburici in sedinta de marti, 16 iunie. Potirivit comunicatului, Gaburici, care si-a anuntat demisia pe 12 iunie, nu putea semna cele 50 acte guvernamentale aprobate ieri, deoarece depasesc "functiile de administrare a treburilor publice", care-i sunt permise in calitate de prim-ministru demisionar.

Cu toate acestea, hotararea de Guvern privind trecerea granitei doar cu cartea de identitate este pusa in aplicare incepand cu data de 21 iunie. 765, din data de 18 septembrie 2014, privitoare la "aprobarea listei documentelor de calatorie acceptate pentru traversarea de catre straini a frontierei de stat a Republicii Moldova".

Principala modificare adusa a fost inlocuirea in tot cuprinsul hotararii a sintagmei "Carte de identitate biometrica" cu "Carte de identitate de formatul ID1, ID2, inclusiv biometrica".

Potrivit serviciului de presa al Guvernului Republicii Moldova, schimbarile aprobate inseamna ca cetatenii Uniunii Europene nu vor mai fi obligati sa prezinte in punctele vamale de la granita cu Basarabia pasapoarte sau carti de identitate biometrice, ci vor putea trece granita doar in baza cartilor de identitate simple.

Autoritatile de peste Prut au decis eliminarea pasapoartelor dupa ce, in aprilie 2014, Uniunea Europeana a anulat vizele de calatorie pentru cetatenii din Republica Moldova, care pot calatori acum in Europa doar cu pasapoartele biometrice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro