Romanii din diaspora, petitia revoltei catre sefii Comisiei Europene: "Va rugam sa interveniti la Guvernul Romaniei pentru drepturile noastre fundamentale"

Romanii din diaspora, petitia revoltei catre sefii Comisiei Europene:

Liviu Mihoc este un roman stabilit in Hamburg, Germania, care a trait in cursul zilei de duminica, 2 noiembrie, umilinta cozilor extrem la lungi din fata sectiilor de votare amenajate in marile orase ale Europei. Redam, mai jos, continutul scrisorii, tradusa in limba romana: "Va rugam asigurati-va ca votul pentru alegerea presedintelui Romaniei este liber, egal, universal, secret si direct Stimate Domnule Presedinte al Comisiei Europene, Jean - Claude Juncker, domnule vicepresedinte Frans Timmermans, doamna comisar pentru Justitie, Protectia Consumatorului si Egalitate intre Sexe, Vera Jourova, In Romania, pe 2 noiembrie 2014, au fost organizate alegeri prezidentiale.

acum 97 luni (3 Nov 2014)

Liviu Mihoc este un roman stabilit in Hamburg, Germania, care a trait in cursul zilei de duminica, 2 noiembrie, umilinta cozilor extrem la lungi din fata sectiilor de votare amenajate in marile orase ale Europei.

Tanarul, originar din Slobozia, a formulat o petitie adresata lui Jean - Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, lui Frans Timmermans, vicepresedintele forului european, si catre Vera Jourova, comisarul european Justitie, Protectia Consumatorului si Egalitate intre Sexe.

In cuprinsul scrisorii, publicate pe platforma change.org, sunt semnalate gravele probleme organizatorice cauzate de deficitul de sectii de votare.

Petitia, publicata in limba engleza, a fost semnata, in cateva ore dupa publicare de peste 1.000 de persoane. Redam, mai jos, continutul scrisorii, tradusa in limba romana:

"Va rugam asigurati-va ca votul pentru alegerea presedintelui Romaniei este liber, egal, universal, secret si direct

Stimate Domnule Presedinte al Comisiei Europene, Jean - Claude Juncker, domnule vicepresedinte Frans Timmermans, doamna comisar pentru Justitie, Protectia Consumatorului si Egalitate intre Sexe, Vera Jourova,

In Romania, pe 2 noiembrie 2014, au fost organizate alegeri prezidentiale. Din pacate, procesul electoral la ambasadele si consulatele Romaniei din UE a fost impiedicat:

1. perioadele de asteptare nerezonabile, de pana la 5 ore, le-au fost impuse cetatenilor care au dorit sa isi exercite dreptul la vot, peste tot in marile orase europene;

Noi credem ca dreptul la vot universal este o piatra de temelie a drepturilor politice ale tuturor cetatenilor UE, inclusiv ale romanilor. Credem ca validitatea scrutinului din 2 noiembrie 2014 poate fi pusa la indoiala din cauza dreptul la vot "universal" nu a fost asigurat.

Prin urmare, va rugam sa interveniti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro