Romanii de la Oscarul arhitecturii. O echipa de tineri specialisti s-a calificat la Festivalul Mondial de Arhitectura, cu doua proiecte de anvergura

Skyline, baza nautica de instruire de la Ceronav Constanta Sursa Novelty AE Si-au ales proiectele, apoi au organizat materialele astfel incat sa raspunda cerintelor de participare impuse de organizatori: planuri si sectiuni care sa evidentieze cat mai bine functiunile, imagini cat mai relevante, dar si o plansa de prezentare ce va fi expusa in expozitiile festivalului. Cu o suprafata totala de 5.442 de metri patrati, baza situata pe malul Lacului Siutghiol va fi dispusa pe opt niveluri prevazute cu sali de curs, sali de testare, simulatoare, unitati de cazare, sala de conferinte, restaurant si o cafenea. Pe un teren de 16.150 de metri patrati, centrul de sanatate va avea facilitati balneo-SPA si de intretinere, spatii de consultatii si tratamente medicale, agrement pentru adulti si pentru copii, salina subterana artificiala, restaurant, bar si spatiu de conferinte.

acum 52 luni (25 Jul 2015)

La toamna, o echipa de tineri arhitecti va reprezenta Romania la cea mai importanta competitie din lume in domeniul arhitecturii. Festivalul Mondial de Arhitectura (World Architecture Festival - WAF) se desfasoara in perioada 4-6 noiembrie, in Singapore, iar tara noastra s-a calificat in finala cu creatia unui birou de arhitectura din Bucuresti - Novelty Architecture&Engineering.

Echipa de arhitecti, a caror medie de varsta este de 34 de ani, este formata din: Alexandru Palcau, Claudia Nica, Cristina Grijincu, Dominique Bogdanas, Robert Ghita, Virgil Cosma, Aurel Carloban, Bianca Smilschi, Mihai Ghitoi, Marius Tanase si Eugen Cauris. Facem eforturi imense sa ne respectam meseria, cautam provocari si, de cele mai multe ori, le si gasim. Nu urmarim sa existe unitate in proiectele noastre, ci solutii: solutii functionale diferite, solutii arhitecturale unice si solutii tehnice inovatoare", dezvaluie arhitectul Alexandru Palcau (28 de ani) din Constanta, fondator Novelty Architecture&Engineering.

Alexandru Palcau este convins ca pentru a ajunge la un festival mondial de arhitectura trebuie sa ai lucrari pe masura.

Skyline, baza nautica de instruire de la Ceronav Constanta Sursa Novelty AE

Si-au ales proiectele, apoi au organizat materialele astfel incat sa raspunda cerintelor de participare impuse de organizatori: planuri si sectiuni care sa evidentieze cat mai bine functiunile, imagini cat mai relevante, dar si o plansa de prezentare ce va fi expusa in expozitiile festivalului.

Jurizarea a durat doua saptamani, apoi au fost anuntati finalistii, care in zilele de 4-6 noiembrie, la Singapore, vor aparea in fata unui juriu format din legende ale arhitecturii, precum Sir Peter Cook - director al CRAB Studio sau Sou Fujimoto - director principal al Sou Fujimoto Architects. Iar romanii de la Novelty Architecture&Engineering vor face deplasarea in echipa, a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro