Romanii care fac morala la Oxford

Romanii care fac morala la Oxford

Stirea: Centrul de Cercetare in Etica Aplicata (CCEA) din Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, este invitat special la Oxford, in Marea Britanie, la un atelier de lucru comun cu specialisti de la Centrul Uehiro de Etica Practica, Universitatea din Oxford. Acest parteneriat academic are finalitate concreta, chiar daca aceasta ramane in registrul conditional optativ, modul idealist: atunci cand, pentru mediul privat si pentru sectorul bugetar, vor fi importanti si oamenii, nu doar profitul si politica, atunci cand raspunsurile la dilemele noastre din fiecare zi nu vor mai fi atat de simple si atunci cand asa-numitele coduri de etica vor fi la fel importante precum legile, atunci va fi nevoie de cativa specialisti care sa desluseasca cateva rezolvari.

acum 98 luni (22 Nov 2014)

Stirea: Centrul de Cercetare in Etica Aplicata (CCEA) din Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, este invitat special la Oxford, in Marea Britanie, la un atelier de lucru comun cu specialisti de la Centrul Uehiro de Etica Practica, Universitatea din Oxford. In cuvinte mai simple: unul dintre cele mai mari si specializate centre din lume pentru cercetarea in etica aplicata lucreaza cu romanii de la singura institutie de invatamant superior din tara unde se pot studia discipline etice.

Mai precis, se intampla urmatoarele lucruri: Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, Valentin Muresan, director CCEA, Emanuel Socaciu, Emilian Mihailov si Constantin Vica se intalnesc cu cercetatorii din Oxford pentru a dezbate si a comenta unele dintre provocarile etice subtile ale interactiunii dintre oameni.

Axa Bucuresti-Oxford

"Suntem incantati sa intampinam la Oxford cercetatori de la Universitatea Bucuresti, gratie sprijinului acordat de Societatea pentru Filosofie Aplicata si Wellcome Trust.

Profesorul australian de orgine romana nu e strain de nivelul intelectualilor din Romania: in vara acestui an, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti si a tinut seminarii pentru studentii si cercetatorii Facultatii de Filosofie. In acest mod, tinerii cercetatori vor capata experienta intr-o varietate de discipline, vor putea evalua impactul noilor tehnologii in societate", spunea Savulescu la ultima venire in Bucuresti.

Studenti si profesori ai Facultatii de Filosofie, intr-unul dintre amfiteatre FOTO: CCEA

Unde se aplica etica aplicata?

Ce sunt aceste probleme de natura etica si la ce e bun sa le gasim rezolvari? Cum poate fi rezolvat un conflict la locul de munca - de pilda, daca seful unui departament, mai putin atent cu pornirile sale, ii face avansuri ofensatoare unei subalterne, mai putin atenta cu decolteul sau? Cat de mult ar trebui sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro