Romanii care au decis sa cultive goji, planta considerata medicament, in patria vinului. Cu cu s-au ales din prima recolta

Romanii care au decis sa cultive goji, planta considerata medicament, in patria vinului. Cu cu s-au ales din prima recolta

In spatele casei, au plantat in primavara nu mai putin de 520 de plante de goji, desi nu toate s-au dovedit rezistente. Cultura de goji presupune o ingrijire speciala, in sensul ca plantele au nevoie de apa, care este adusa la fiecare fir in parte prin instalatia de picurare cu rezervor de preincalzire.

acum 62 luni (30 Nov 2016)

Trebuie mentionat ca localitatea Tifesti este cunoscuta pentru suprafetele cultivate cu vita de vie si cu pomi fructiferi, dar dorinta de a fi in pas cu noul a fost mai mare decat traditia.

Pe o suprafata nu foarte mare, ceva mai mult de 1.500 de metri patrati, cei doi soti s-au gandit sa faca ceea ce in termeni agricoli se numeste rotatia culturilor. Astfel ca impulsionati de copii, care locuiesc la oras, Dorina si Lache au deschis internetul si au citit despre goji, o planta necunoscuta in Vrancea, dar la moda la magazinele plafar, pentru proprietatile ei terapeutice.

Goji este cultivata in special in China si Mongolia si a fost creata de un botanist american.

In spatele casei, au plantat in primavara nu mai putin de 520 de plante de goji, desi nu toate s-au dovedit rezistente.

Cultura de goji presupune o ingrijire speciala, in sensul ca plantele au nevoie de apa, care este adusa la fiecare fir in parte prin instalatia de picurare cu rezervor de preincalzire. In plus, cultura trebuie pazita de pasarile cerului, care par atrase de fructele de goji mai mult decat orice.

Prima recolta, care a insemnat cateva zeci de kilograme de fructe de goji, a fost transformata in dulceata.

Cum se cultiva planta

"Fiecare planta de goji se cultiva la doi metri distanta una de alta. Apa este esen'ial[ si din aceasta cauza este nevoie de un sistem de picurare. De asemenea, plantele de goji au nevoie si de lumina multa. O singura planta de goji poate produce, atunci cand ajunge la maturitate, trei kilograme de fructe".

In Romania, cultura de goji nu este raspandita, desi planta se adapteaza foarte usor solului si ar putea fi cultivata de cat mai multi agricultori. In strainatate un kilogram de fructe se vinde cu pana la 20 de euro. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro