Romanii care au ajuns in vizorul FBI. Cine este conationalul pentru care americanii ofera un milion de dolari

Romanii care au ajuns in vizorul FBI. Cine este conationalul pentru care americanii ofera un milion de dolari

Un astfel de exemplu este cel al craioveanului Sorin Condurache, cel care pe 22 iulie 2016 a fost condamnat la 70 de luni de inchisoare si obligat sa restituie 900.000 de dolari dupa ce a montat mai multe dispozitive de clonare de carduri pe bancomate din Florida, Georgia, Maryland, Carolina de Nord si Tennessee.

acum 37 luni (3 Aug 2016)

Zeci de romani au fost condamnati in ultimii ani in Statele Unite ale Americii pentru infractiuni ce au fost cercetate de FBI. Cele mai multe cazuri pe care aceasta institutie la instrumenteaza impotriva romanilor sunt cele de infractiuni informatice, existand situatii in care americanii au pus recompense considerabile pentru a captura infractori romani.

Un exemplu in acest sens este cel al teleormaneanului Nicolae Popescu, dar in urmarire internationala de FBI si pentru capturarea caruia institutia americana ofera celor care dau informatii suma de un milion de dolari.

Popescu este acuzat ca ar fi pacalit mai multi clienti de pe site-uri de licitatii, unde posta anunturi cu privire la vanzarea unor masini despre care anchetatorii spun ca nu existau in realitate. Mai mult, acesta, impreuna cu complicii sai, si-ar fi deschis conturi in SUA folosindu-se de identitati false, conturi in care victimele trimiteau sumele de bani pretinse. Ulterior, acesta scotea suma de bani primita si o trimitea la un alt membru al grupului, printr-un transfer bancar", potrivit informatiilor aparute pe site-ul FBI. Un astfel de exemplu este cel al craioveanului Sorin Condurache, cel care pe 22 iulie 2016 a fost condamnat la 70 de luni de inchisoare si obligat sa restituie 900.000 de dolari dupa ce a montat mai multe dispozitive de clonare de carduri pe bancomate din Florida, Georgia, Maryland, Carolina de Nord si Tennessee. Condurache a extras astfel, fraudulos, bani de la 35 de americani.

Un alt caz celebru instrumentat de FBI este cel al lui Dumitru Martin, de 55 de ani, care ar fi incercat, alaturi de angajati de ai sai, sa mituiasca un ofiter al Fortelor Aeriene americane pentru a castiga un contract public pentru o firma de a sa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro