Romanii care apara frontiera maritima a Europei

Stefan cel Mare, nava amiral a Politiei de Frontiera Romane, a plecat ieri, din Portul Constanta, intr-o misiune de trei luni, in Marea Mediterana. De asemenea, nava este echipata cu radare moderne, care pot detecta orice ambaractiune pe o distanta de cateva zeci de mile (distanta depinde mult de marimea ambarcatiunii si de starea vremii). In cadrul aceleiasi operatiuni comune, Politia de Fontiera va detasa, in cadrul Centrului International de Coordonare din Roma, doi ofiteri de legatura, care vor mentine permanent legatura intre nava romaneasca si Centrul Operational al IGPF, precum si intre nava si reprezentantii Sectorului Operatiuni Maritime din cadrul Agentiei FRONTEX.

acum 101 luni (28 Dec 2015)

Stefan cel Mare, nava amiral a Politiei de Frontiera Romane, a plecat ieri, din Portul Constanta, intr-o misiune de trei luni, in Marea Mediterana.

Obiectivul principal este acela de a contracara migratia ilegala la frontiera externa a Uniunii Europene."Este o misiune de asistenta acordata statului italian, deoarece acesta se confrunta cu un fenomen migrationist foarte mare", a declarat comandatul navei, Catalin Paraschiv. Acum ne asteptam ca la o singura misiune sa avem un asemenea numar de imigranti la bord. In prima saptamana a operatiunii putem avea chiar si o mie de persoane la bord", a spus comandantul Paraschiv, cu cateva minute inainte de plecarea navei. Acesta a afirmat ca echipajul navei (21 de persoane special instruite) este pregatit sa acorde asistenta persoanelor care trebuie salvate, dar si sa descopere cine sunt cei care organizeaza aceste retele de trafic de persoane. La bord se afla si un minispital, unde se pot realiza chiar si operatii de mica amploare. Pentru ca echipajul nu are un chirurg in componenta, daca va fi nevoie de asa ceva se va aduce un doctor cu elicopterul. De asemenea, nava este echipata cu radare moderne, care pot detecta orice ambaractiune pe o distanta de cateva zeci de mile (distanta depinde mult de marimea ambarcatiunii si de starea vremii).

In cadrul aceleiasi operatiuni comune, Politia de Fontiera va detasa, in cadrul Centrului International de Coordonare din Roma, doi ofiteri de legatura, care vor mentine permanent legatura intre nava romaneasca si Centrul Operational al IGPF, precum si intre nava si reprezentantii Sectorului Operatiuni Maritime din cadrul Agentiei FRONTEX.

Cu gandul la copiii de acasa

Nava are o misiune de 3 luni, dar echipajul se va schimba la jumatate (vor veni din Catania spre casa cu avionul). Emotii avem cu totii, indiferent de cat de barbat ai fi, atunci cand vine vorba de familie. Probabil ca despartirea de cei dragi ar fi prea grea, probabil ca barbatii acestia... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro