Romanii care aleg an de an sa-si petreaca vacantele in aceleasi locuri: destinatiile de care nu se pot desprinde

Romanii care aleg an de an sa-si petreaca vacantele in aceleasi locuri: destinatiile de care nu se pot desprinde

Definit ca "returnerism", fenomenul se refera la intoarcerea in aceeasi destinatie de vacanta daca nu an de an, atunci cel putin de cateva ori in decurs de mai multi ani. Acesti turisti nu mai sunt dispusi sa incerce ceva nou pentru ca stiu ca serviciile pe care ei si le doresc de cazare, masa, distractie, facilitati la fata locului, sunt la cel mai bun raport calitate-pret si atunci isi doresc foarte mult sa aiba parte de un sejur lipsit de griji, de relaxare, un sejur in care totul sa se desfasoare asa cum stiu ei ca s-a desfasurat si cu un an inainte.

acum 98 luni (18 Apr 2016)

Definit ca "returnerism", fenomenul se refera la intoarcerea in aceeasi destinatie de vacanta daca nu an de an, atunci cel putin de cateva ori in decurs de mai multi ani.

In timp ce un sfert din britanici se reintorc in fiecare an, de patru ori la rand, in aceeasi statiune, 10% din acestia revin in aceeasi locatie de vacanta de cel putin zece ori. In Romania, procentele sunt mai mici, aproximativ 2-3% din turistii romani cochetand cu aceasta idee de a se intoarce an de an in acelasi loc, pe o perioada mai mare de trei ani de zile, dupa cum afirma consultantul in turism Ciprian Enea. Aceasta denota fie neputinta persoanei de a accepta schimbarea, fie faptul ca nu-si doreste sa faca un efort suplimentar pentru a se orienta, integra si intelege noul mediu, fie probleme de alta natura, precum cea materiala, sustine psihologul Keren Rosner. Profilul turistului "returnerist"

"Returnerismul" este un fenomen intalnit atat la turistii care merg in vacanta in Romania, cat si la turistii care merg in vacanta in strainatate, dar in special familiile aleg acest tip de turism in momentul in care descopera o statiune, un hotel, o pensiune unde se simt bine, precizeaza consultantul in turism Ciprian Enea.

Acesti turisti nu mai sunt dispusi sa incerce ceva nou pentru ca stiu ca serviciile pe care ei si le doresc de cazare, masa, distractie, facilitati la fata locului, sunt la cel mai bun raport calitate-pret si atunci isi doresc foarte mult sa aiba parte de un sejur lipsit de griji, de relaxare, un sejur in care totul sa se desfasoare asa cum stiu ei ca s-a desfasurat si cu un an inainte. Sunt turisti care se reintorc o data sau de doua ori in acelasi loc, dar care nu au totusi acea constanta de a merge de trei ori la rand, de cinci ori la rand, intr-o perioada de cinci ani, in acelasi loc.

Consultantul mai explica faptul ca pe de-o parte, este vorba despre familii cu copii, iar pe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro