"Romanie, iti doresc ca in noul an sa ai oameni care te iubesc si lupta pentru tine!". Mesajele emotionante ale unor romani minunati pentru tara noastra

"Dorim romanilor in Noul An sa poata invata din greselile trecutului, sa analizeze istoria recenta, tragediile, sa constientizeze cauzele acestora, sa fie convinsi de ceea ce vor, in ce directie vor sa mearga si ce presupune acest parcurs, dar sa isi aleaga si liderii cu atentie si seriozitate. Trebuie sa-i aprecieze pe cei merituosi si muncitori si sa inteleaga faptul ca solutiile la problemele colective vor veni mereu de la cei din urma, de multe ori chiar daca acestia sunt neapreciati, jigniti sau goniti din tara. Printre reusitele celor de la Asociatia Elevilor din Constanta enumeram: recastigarea locului pentru elevii majori in consiliile de administratie ale scolilor din Romania, acordarea de reducere de 50% la transportul in comun pentru elevii din Constanta, acordarea burselor pentru elevii din Constanta. "Tara mea de glorii, tara mea de dor, pentru 2016 iti doresc sa te regasesti si sa gasesti puterea de a-ti aduce fiii acasa. Romania noastra nu e intreaga fara de fratii de peste Prut si niciunei constructii viitoare de edificare a unui stat care sa serveasca interesele neamului romanesc nu trebuie sa ii lipseasca Basarabia. Si nu doar ca mijloc de campanie electorala in lozinci patriotarde, ci pe actiuni concrete cum ar fi interconectarea energetica, spatiu mediatic comun, participatiuni in companiile de stat de peste Prut, un singur post de control vamal si multe altele.

acum 85 luni (31 Dec 2015)

Interlocutorii "Adevarul" au aparut de-a lungul timpului in paginile ziarului sau pe site-ul adevarul.ro, cu povestile lor de viata, cu realizari deosebite sau cu opinii despre evenimente petrecute in tara noastra. Astazi ii vom asculta pe romanii care traiesc aici, in patria lor si care au dorit sa exprime cateva ganduri pentru Romania anului 2016. "Romanii trebuie sa fie uniti si responsabili"

Tinerii Vlad Cosoreanu si Maria-Teodora Ilie (foto) sunt cuplul de aur al biologiei romanesti. Ambii in varsta de 20 ani, Vlad si Teo au invatat la licee rivale din Constanta, cucerind amandoi, in ani consecutivi, medalii la Olimpiada Internationala de Biologie. Sunt nedespartiti si acum, cand sunt studenti eminenti, colegi de grupa la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti. Viseaza sa faca o cariera stralucita in cercetare si, desi pare greu de crezut, amandoi si-ar dori sa ramana in tara, alaturi de familiile lor.

"Dorim romanilor in Noul An sa poata invata din greselile trecutului, sa analizeze istoria recenta, tragediile, sa constientizeze cauzele acestora, sa fie convinsi de ceea ce vor, in ce directie vor sa mearga si ce presupune acest parcurs, dar sa isi aleaga si liderii cu atentie si seriozitate.

Trebuie sa-i aprecieze pe cei merituosi si muncitori si sa inteleaga faptul ca solutiile la problemele colective vor veni mereu de la cei din urma, de multe ori chiar daca acestia sunt neapreciati, jigniti sau goniti din tara. Este important ca oamenii ce isi doresc acelasi lucru sa fie uniti, solidari si intelegatori unii cu altii, pentru ca doar impreuna pot fi puternici si se pot face auziti cat mai bine.

Trebuie sa intelegem, ca popor, ca odata cu drepturile vin totdeauna obligatiile: nu poti avea pretentii de la altii cand tu insuti nu esti determinat sa fii disciplinat si responsabil. Schimbarea incepe cu fiecare in parte, lucru care a fost sp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro