Romania, victima a 106 atacuri cibernetice periculoase anul trecut

Romania, victima a 106 atacuri cibernetice periculoase anul trecut

In Romania, au fost inregistrate 106 atacuri de tip DDoS in primul trimestru al anului, numar aproape dublu fata de trimestrul anterior. In primul trimestru din 2015 au fost inregistrate, in total, 23.095 de atacuri care au afectat 76 de tari, cu 15% mai mult fata de trimestrul anterior, din 2014, cand au fost afectate 66 de tari.

acum 68 luni (9 Jun 2015)

In Romania, au fost inregistrate 106 atacuri de tip DDoS in primul trimestru al anului, numar aproape dublu fata de trimestrul anterior. De asemenea, cercetarea Kaspersky Lab arata ca numarul de tinte unice a crescut la inceputul anului 2015. Astfel, Romania ocupa locul al 15-lea in clasamentul celor mai vizate tari de atacurile DDoS, lansate cu ajutorul retelelor de tip botnet.

In aceasta perioada, cel mai mare numar de atacuri descoperite care vizau o singura tinta a fost de 21, ceea ce inseamna ca erau lansate aproximativ doua atacuri in fiecare saptamana. In trimestrul anterior, cel mai mare numar de atacuri indreptate impotriva unei singure tinte a fost de 16.

In primul trimestru din 2015 au fost inregistrate, in total, 23.095 de atacuri care au afectat 76 de tari, cu 15% mai mult fata de trimestrul anterior, din 2014, cand au fost afectate 66 de tari. In aceasta perioada, sistemele localizate in China, SUA si Canada au fost mai des afectate de atacurile de tip DDoS. Aceste atacuri au fost lansate de la servere de comanda si control din SUA, China si Marea Britanie. China si SUA se afla pe primele pozitii in ambele clasamente, fapt ce se explica prin preturile relativ scazute pentru gazduire web, cele mai multe centre de date fiind localizate in cele doua tari. "Tinta este localizata intr-o tara, atacatorul se afla in alta, serverele de comanda si control sunt intr-o tara diferita, iar botii folositi in atacurile DDoS provin din mai multe spatii. Desi infractorii cibernetici nu utilizeaza doar retele de tip botnet pentru atacurile DDoS, acestea sunt foarte raspandite si periculoase si necesita adoptarea unor masuri de securitate suplimentare pentru a fi prevenite," a explicat Evgeny Vigovsky. Astfel, solutia Kaspersky DDoS Protection imbina expertiza Kaspersky Lab cu tehnologiile proprii de top, cum ar fi DDoS Intelligence. DDoS Intelligence este un sistem care analizeaza informatiile distribuite de serv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro