Romania, vicecampioana mondiala la gimnastica aerobica

Romania a cucerit sambata medalia de argint a probei pe echipe din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastica aerobica care se desfasoara in orasul sud-coreean Incheon, fiind devansata de formatia Chinei, medalie de aur, in timp ce Coreea de Sud si-a adjudecat medalia de bronz, transmite Agerpres.

acum 43 luni (18 Jun 2016)

Romania a cucerit sambata medalia de argint a probei pe echipe din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastica aerobica care se desfasoara in orasul sud-coreean Incheon, fiind devansata de formatia Chinei, medalie de aur, in timp ce Coreea de Sud si-a adjudecat medalia de bronz, transmite Agerpres. Pe primul loc s-a situat China - 12 puncte, urmata de Romania - 18 puncte, Coreea de Sud - 21 p, Ungaria - 24 p, Rusia - 26 p, Franta - 28 p.

Sportiva romanca Oana Corina Constantin este noua campioana mondiala de gimnastica aerobica in proba individuala, la Campionatele lumii gazduite in aceste zile de Incheon (Coreea de Sud).

Legitimata la Farul Constanta si antrenata de Maria Fumea, Oana Corina Constantin (24 de ani), care, prin evolutia ei a contribuit si la medalia de argint adjudecata, tot sambata de echipa Romaniei, si-a inscris in palmares, la 24 de ani, cel mai bun rezultat al carierei, medalia mondiala de aur, dupa ce castigase un argint in proba individuala la Campionatele europene de la Bucuresti, din 2011, precum si un bronz in concursul de grup.

In proba individuala, medalia de argint a fost obtinuta la Incheon de chinezoaica Yu Yugyang, iar cea de bronz - de Aurelie Joly (Franta). De asemenea, in cadrul finalelor de sambata, Lucian Savulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna au ocupat locul 4 la trio, iar in proba de dance reprezentantele Romaniei (Anca Surdu, Madalina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze) s-au clasat pe locul 5, in ambele aceste probe aurul revenind tarii gazda, Coreea de Sud. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro