Romania vazuta de ziaristii straini: "Stie bine engleza, are Wi-Fi rapid si gratuit, iar Bucurestiul este un oras sexy!"

Romania vazuta de ziaristii straini:

Presa a prezentat , dar vorbim de peste 1000 de ore de filmari, un an petrecut alaturi de personaje si zeci de drumuri intre Marea Britanie si Romania", spune Paul. Hipsterii de pe Lipscani, vedete in New York Times Paul Andrei Lungu, romanul nevazut din documentarul britanic de pe Channel 4 Foto Arhiva personala Va mai recomandam VIDEO Paul, romanul nevazut din documentarul controversat de pe Channel 4: "Am facut un bine sau am adus un deserviciu tarii mele?"

acum 65 luni (18 Mar 2015)

Tanarul din Bucuresti a contribuit la realizarea unor materiale jurnalistice pentru BBC, Times, New York Times.

"Jurnalistii si regizorii alaturi de care lucrez sunt exploratori.

"Prima surpriza despre Romania este nivelul neasteptat de bun al limbii engleze pe care il au romanii. A doua surpriza este wi-fi-ul rapid si gratuit", arata Paul, care ii insoteste pe jurnalistii straini pe parcursul documentarii.

El spune despre ziaristii straini ca sunt oameni plimbati, care au vazut multe si au invatat sa se descurce in orice situatie. "Cand am lucrat la primele materiale, ii tratam ca pe niste copii care oricand s-ar putea pierde sau ar putea pati ceva.

Asa am invatat cuvantul , pe care n-as sti sa-l traduc altfel decat . Realitatea este ca jurnalistii sunt oameni care s-au descurcat singuri in locuri precum Siria, Africa sau America Latina, in situatii carora eu nu le-as fi gasit o rezolvare", recunoaste Paul.

Tanarul absolvent de SNSPA practica o meserie noua pe piata romaneasca - cea de fixer (asistent de productie, intermediar, om bun la toate). Asa a ajuns si in echipa de productie a documentarului controversat de pe Channel 4, din care au facut parte mai multi romani.

"In sute de ore de filmare in casele oamenilor si comunitati, faci de toate: traduci, convingi, cari, legeni copii. Presa a prezentat , dar vorbim de peste 1000 de ore de filmari, un an petrecut alaturi de personaje si zeci de drumuri intre Marea Britanie si Romania", spune Paul.

Romanul a invatat ceva de la strainii pe care i-a plimbat in locurile cautate. Si nu vorbesc de clisee postate lunea pe Facebook, ci de un internalizat si real. Genul de care mi-a purtat umilii adidasi din Maramures pana la Palatul Victoria", marturiseste Paul.

Se intampla ca jurnalistii straini sa plece cu alta imagine decat cea cu care venisera in Romania? " este o... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro