Romania va cumpara rachete americane Patriot, iar in vara participam la exercitii militare cu 40.000 militari din peste 20 de tari, in regiunea Marii Negre

Romania va cumpara rachete americane Patriot, iar in vara participam la exercitii militare cu 40.000 militari din peste 20 de tari, in regiunea Marii Negre

Acum armata romana are in dotare sisteme de rachete Hawk Cheltuielile pentru aparare ale Romaniei vor depasi in premiera in acest an pragul de 3 miliarde dolari, mai mult decat bugetele cumulate pentru aparare ale Ungariei si Cehiei si peste sumele alocate in aceasta privinta de Grecia, insa Romania, ca si celelalte state din regiune, au o mare vulnerabilitate in raport cu Rusia pentru ca nu dispun de sisteme moderne de aparare antiracheta, arata publicatia speciala "Air and missile defence in Europe", realizata in noiembrie de trustul britanic Jane's Information Group, potrivit News.ro.

acum 84 luni (20 Apr 2017)

Nicolae Ciuca nu a facut precizari legate de numarul rachetelor care ar urma sa fie cumparate si nici nu a oferit alte detalii legate de achizitie.

Cat priveste exercitiile din vara la care vor participa 40.000 de militari din peste 20 de tari aliate si partenere, MApN sustine ca la acestea vor fi prezenti 15.000 militari romani cu peste 2.000 de mijloace tehnice, transmite MApN pentru Mediafax.

Cel mai mare exercitiu al Aliantei Nord-Atlantice de anul acesta, Noble Jump (NOJP 17), se va desfasura in luna iunie si va testa capacitatile operationale ale elementelor fortei NATO cu nivel ridicat de operativitate (VJTF) si capabilitatile implementarii Planului de actiune pentru asigurarea capacitatii operationale a NATO (RAP) in Romania si Bulgaria.

Acum armata romana are in dotare sisteme de rachete Hawk

Cheltuielile pentru aparare ale Romaniei vor depasi in premiera in acest an pragul de 3 miliarde dolari, mai mult decat bugetele cumulate pentru aparare ale Ungariei si Cehiei si peste sumele alocate in aceasta privinta de Grecia, insa Romania, ca si celelalte state din regiune, au o mare vulnerabilitate in raport cu Rusia pentru ca nu dispun de sisteme moderne de aparare antiracheta, arata publicatia speciala "Air and missile defence in Europe", realizata in noiembrie de trustul britanic Jane's Information Group, potrivit News.ro.

Publicatia analizeaza sistemele de rachete si de aparare antiracheta din Europa si ultimele dezvoltari de pe continent in aceasta privinta, in contextul unor tensiuni tot mai mari intre statele NATO si Rusia in ultimii doi ani.

Trustul media Jane's Information Group, specializat in domeniul militar si al serviciilor secrete si care detine publicatii precum Jane's Defence Weekly sau Jane's International Defence Review, a trecut in revista si bugetele statelor de pe continent, in publicatia ilustrata cu fotogra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro