Romania-Ungaria. Rasuna imnul compus de tulceanul Rafael. Solistul Iris: "Daca ne tai, curge sange tricolor"

Romania-Ungaria. Rasuna imnul compus de tulceanul Rafael. Solistul Iris:

In afara de miza jocului mai exista un motiv pentru care suporterii Nationalei asteapta partida Romania - Ungaria, ce se va disputa sambata, 11 octombrie, pe Arena Nationala din Bucuresti. Am vrut sa transmitem fotbalistului forta, energia, dorinta de victorie si onoarea de a reprezenta Romania, precum si respectul fata de fotbalistii de nivel mondial care au jucat in generatiile anterioare.

acum 66 luni (11 Oct 2014)

In afara de miza jocului mai exista un motiv pentru care suporterii Nationalei asteapta partida Romania - Ungaria, ce se va disputa sambata, 11 octombrie, pe Arena Nationala din Bucuresti. La evenimentul fotbalistic contand pentru preliminariile Euro 2016 va fi lansat imnul Nationalei Romaniei - compus si interpretat de trupa Iris.

Solistul trupei si autorul versurilor este Rafael, muzician originar din Tulcea, portar al Nationalei de fotbal a artistilor. au starnit deja controverse, expresii precum "Ori murim, ori castigam" si "Pe ei, pe mama lor" fiind contestate deja, in contextul unei rivalitati cu scantei din Romania si Ungaria. Pentru ca nu vor ca adversitatea istorica sa transforme terenul de fotbal intr-un camp de lupta, baietii de la Iris explica mesajul imnului care se va canta, in premiera, pe stadion. Eu cand am venit in formatie acum un an si jumatate, am pus steagul Romaniei la microfon si cine va vrea sa-l dea jos de acolo, va avea probleme mari cu mine...", arata Rafael.

Foto Lavinia Borha

Foto Lavinia Borha

Versurile imnului au fost facute dupa ce autorul s-a consultat cu psihologi sportivi si cu suporteri inflacarati. Muzicianul s-a pregatit de mic sa devina fotbalist si a studiat la un liceu sportiv, profilul fotbal, dar o accidentare l-a directionat spre muzica. Am jucat fotbal, astfel ca stiu ce emotii si energii sunt pe gazon si in tribune. Am vrut sa transmitem fotbalistului forta, energia, dorinta de victorie si onoarea de a reprezenta Romania, precum si respectul fata de fotbalistii de nivel mondial care au jucat in generatiile anterioare. "Atitudinea de luptatori si spiritul de jertfa sunt clar exprimate in cantecul sacru al tarii, unde se spune: .

La partida de sambata, trupa Iris va fi imbracata in tricourile de joc ale Nationalei. Ca doar suntem urmasii lui Decebal, ai lui Stefan cel mare si ai lui Vlad Tepes".

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro