Romania, Ucraina si Rusia, victimele unui atac cibernetic masiv

Romania, Ucraina si Rusia, victimele unui atac cibernetic masiv

Mai multe companii si institutii din Romania si din alte state din regiune, precum Ucraina, au fost afectate marti de o noua amenintare cibernetica de tip ransomware, denumita GoldenEye, care cripteaza datele utilizatorilor si apoi solicita recompensa, a anuntat marti producatorul roman de solutii de securitate cibernetica Bitdefender, citat de news.ro. "Spre deosebire de alte versiuni de ransomware, care blocheaza datele utilizatorilor de pe calculatoarele infectate si apoi solicita recompensa pentru a le reda accesul, noua versiune GoldenEye nu le permite victimelor sa mai foloseasca dispozitivul infectat, dat fiind ca, dupa ce termina procesul de criptare a datelor, forteaza calculatorul sa se inchida si il face inutilizabil pana la plata recompensei de 300 de dolari", a anuntat compania.

acum 45 luni (27 Jun 2017)

Mai multe companii si institutii din Romania si din alte state din regiune, precum Ucraina, au fost afectate marti de o noua amenintare cibernetica de tip ransomware, denumita GoldenEye, care cripteaza datele utilizatorilor si apoi solicita recompensa, a anuntat marti producatorul roman de solutii de securitate cibernetica Bitdefender, citat de news.ro.

Mai multe banci si companii ucrainene, precum si principalul aeroport si sistemul informatic al guvernului de la Kiev au fost marti tintele unui atac cibernetic masiv, care a provocat perturbari ale activitatii si care a fost descris de un oficial ca fiind cel mai mare din istoria tarii. Vicepremierul ucrainean Pavlo Rozenko a anuntat marti ca reteaua de calculatoare a guvernului de la Kiev s-a prabusit din cauza unui atac informatic. Compania care administreaza principalul aeroport al capitalei ucrainene a transmis de asemenea ca acesta a fost victima unui "atac de tip spam" care ar putea cauza intarzieri ale zborurilor. Totodata, Banca Centrala a Ucrainei a anuntat intr-un comunicat ca mai multe banci si companii ucrainene au fost tinte ale unui atac cibernetic care a produs disfunctionalitati. De asemenea, acest atac cibernetic vizeaza mai multe banci, un distribuitor de energie electrica, precum si compania aeronautica Antonov. Banca Centrala a anuntat ca acest atac cibernetic este cauzat de un virus necunoscut, dar nu a dat mai multe detalii despre bancile afectate din Ucraina. De asemenea, institutia bancara a precizat ca orice atac cibernetic asupra sistemelor informatice ale bancilor ucrainene va fi neutralizat, pentru ca securitatea cibernetica este configurata in mod corespunzator. Mai multe avioane ar putea sa sufere intarzieri, din cauza atacului cibernetic care a lovit inclusiv aeroportul international de la Kiev. Un consilier al ministrului ucrainean de interne a spus ca atacul informatic de marti este cel mai mare din istoria Ucrainei si ca a fost folosita o versiune modificata a virusului "Wanna... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro