Romania TV, amendata din nou de CNA pentru burtiere "inspaimantatoare": "Titlurile acestui canal tulbura linistea"

Romania TV, amendata din nou de CNA pentru burtiere

Telespectatorii nu au stat indiferenti Postul de televiziune Romania TV a fost amendat, joi, cu 5.000 de lei de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), in urma unor reclamatii pentru emisiuni difuzate in luna august 2016, in care au fost transmise burtiere "inspaimantatoare", un moderator nu i-a cerut invitatului Victor Ponta sa isi probeze afirmatiile si s-a prezentat o altercatie in partidul PNL, cu ilustratii dintr-un parlament strain, nefiind precizata sursa imaginilor, informeaza News.ro.

acum 36 luni (16 Feb 2017)

Telespectatorii nu au stat indiferenti

Postul de televiziune Romania TV a fost amendat, joi, cu 5.000 de lei de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), in urma unor reclamatii pentru emisiuni difuzate in luna august 2016, in care au fost transmise burtiere "inspaimantatoare", un moderator nu i-a cerut invitatului Victor Ponta sa isi probeze afirmatiile si s-a prezentat o altercatie in partidul PNL, cu ilustratii dintr-un parlament strain, nefiind precizata sursa imaginilor, informeaza News.ro.

Reclamatiile s-au referit la Emisiuni de dezbatere si stiri din 17 august, emisiunea "Breaking news", din 21 august, si Stirile Romania TV de la ora 15.00, din 28 august.

Pe parcursul zilei de 17 august, in intervalul orar 07.00 - 00.00, Romania TV a transmis texte precum: "Alerta in mai multe zone: Val de fenomene socante;

"Ma autosesizez in legatura cu emisiunea difuzata duminica, 21 august, de postul Romania TV, in care fostul premier Victor Ponta a facut afirmatia ca la alegerile din diaspora cozile de la vot nu au fost din cauza guvernului ci din cauza celor care se asezau de doua ori, de trei ori, de patru ori la rand, ca sa fie cozi, sa se arate la televizor. (...) Victor Ponta a sustinut ca unul dintre motivele pentru care a demisionat din Guvern, in noiembrie 2015, a fost acela ca ar fi fost informat de Gabriel Oprea, la acea vreme vicepremier si ministru de interne, ca se pregateau violente si incendierea unor institutii - un maidan, ca in Ucraina", arata o autosesizare formulata de un membru CNA, in legatura cu emisiunea "Breaking news".

Stirile Romania TV de la ora 15.00, din 18 august, au fost reclamate pentru prezentarea unei informatii cu privire la situatia din PNL, ilustrata cu o altercatie filmata intr-un parlament strain, fara sa fie precizata sursa.

Sanctiunea a fost propusa de Radu Herjeu si a fost votata de initiatorul ei si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro