Romania, sub informare de ger. Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna: -35 de grade Celsius

Romania, sub informare de ger. Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna: -35 de grade Celsius

Minus 35 de grade la Intorsura BuzauluiMeteorologul de serviciu de la statia meteo din Intorsura Buzaului a declarat ca noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasa, inainte de miezul noptii termometrele indicand minus 30 de grade Celsius, temperatura continuand sa scada de la o ora la alta pana la minus 35 de grade Celsius, in jurul orei 7.00, arata Mediafax. In judetul Sibiu, temperaturile minime ale diminetii de joi au fost cuprinse intre minus 26 de grade Celsius la Dumbravita si minus 22 de grade la Boita, iar in judetul Mures cea mai scazuta temperatura, de minus 22 de grade Celsius, s-a inregistrat la Targu Mures si cea mai ridicata, minus 16 grade, la Tarnaveni-Bobohalma.

acum 89 luni (8 Jan 2015)

UPDATE Potrivit unei noi informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in intervalul 9 ianuarie, ora 10.00 - 10 ianuarie, ora 14.00, in toate zonele montane va ninge, local abundent.

In restul teritoriului vantul va avea intensificari locale si temporare, cu viteze la rafala de 45 - 50 de kilometri pe ora si vor fi precipitatii mixte, ce vor favoriza formarea poleiului.

Vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar in a doua parte a noptii de vineri spre sambata si in prima parte a zilei de sambata, in Banat si Crisana va ploua si izolat se vor cumula cantitati de peste 15 - 20 de litri pe metru patrat.

Minus 35 de grade la Intorsura BuzauluiMeteorologul de serviciu de la statia meteo din Intorsura Buzaului a declarat ca noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasa, inainte de miezul noptii termometrele indicand minus 30 de grade Celsius, temperatura continuand sa scada de la o ora la alta pana la minus 35 de grade Celsius, in jurul orei 7.00, arata Mediafax. Potrivit acestuia, minima inregistrata joi dimineata la statia meteo din Intorsura Buzaului este cu doar un grad Celsius mai mica decat minima absoluta, de minus 36 grade Celsius, consemnata de cand se fac masuratori in localitate si masurata in februarie 2005. Temperaturi foarte scazute s-au inregistrat si in Transilvania, minimele diminetii variind intre minus 33 de grade Cesius la Brasov si minus 30 de grade in localitatea Fagaras din judetul Brasov, in timp ce in judetul Harghita cel mai frig, minus 29 de grade Celsius, a fost la Miercurea Ciuc, la Joseni au fost minus 27 de grade Celsius. In judetul Sibiu, temperaturile minime ale diminetii de joi au fost cuprinse intre minus 26 de grade Celsius la Dumbravita si minus 22 de grade la Boita, iar in judetul Mures cea mai scazuta temperatura, de minus 22 de grade Celsius, s-a inregistrat la Targu Mures si cea mai ridicata, minus 16 grade, la Tarnaveni-Boboha... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro