Romania se topeste la sfarsit de iulie. A fost emisa o informare de canicula: temperaturile se apropie de 40 de grade

Romania se topeste la sfarsit de iulie. A fost emisa o informare de canicula: temperaturile se apropie de 40 de grade

Local vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina, in zilele de joi si vineri (28 si 29 iulie) mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, iar sambata si duminica (30 si 31 iulie) indeosebi in est, centru si zona de munte", anunta ANM.

acum 76 luni (28 Jul 2016)

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de canicula valabila pentru zilele de 28, 29, 30 si 31 iulie. In zonele de campie si podis din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, vremea va fi caniculara, in orele amiezilor se vor inregistra local temperaturi maxime de 36 - 37 de grade, iar in cursul noptilor minimele termice se vor situa in jurul a 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi pragul critic de 80 de unitati in Campia Romana, dar pe arii restranse si in restul teritoriului. Local vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina, in zilele de joi si vineri (28 si 29 iulie) mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, iar sambata si duminica (30 si 31 iulie) indeosebi in est, centru si zona de munte", anunta ANM. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro