Romania se bate pentru locul de comisar pe Politici Regionale

Romania se bate pentru locul de comisar pe Politici Regionale

Surse de rang inalt au declarat pentru "Romania libera" ca Dacian Ciolos nu mai are sansa de a obtine un nou mandat. "Romania libera"poate confirma in urma discutiilor cu oficiali de rang inalt ca este vorba, intr-adevar, despre Corina Cretu, iar portofoliul vizat este cel al Politicilor Regionale, ocupat in prezent de austriacul Johannes Hahn, care gestioneaza Fondul European de Dezvoltare Regionala si care reprezinta o treime din bugetul european. In plus, ca sa reuseasca, va trebui sa ajunga la o intelegere politica cu reprezentantii Partidului Popular European, insa unul dintre cei mai respectati membri este Monica Macovei, pe care Corina Cretu a acuzat-o de toate relele, chiar de tradare nationala.

acum 118 luni (31 Aug 2014)

Surse de rang inalt au declarat pentru "Romania libera" ca Dacian Ciolos nu mai are sansa de a obtine un nou mandat.

Cu o luna in urma, pe 31 iulie, prim-ministrul Victor Ponta declara unei agentii de presa ca a transmis la Bruxelles scrisoarea privind nominalizarea lui Dacian Ciolos, actualul comisar european pentru Agricultura, pentru un nou mandat. Sambata, presedintele Traian Basescu a afirmat ca a aflat de la Bruxelles, "spre surprinderea sa", ca Romania are o a doua nominalizare.

HotNews a sustinut ca este vorba de Corina Cretu, europarlamentar socialist, iar Ponta insusi a confirmat ca este vorba despre o femeie, ceea ce ar raspunde pretentiei noului presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca cel putin 10 dintre comisari sa fie femei. Totodata, Ponta si-a motivat cea de-a doua nominalizare prin faptul ca ar fi aflat din discutiile cu Juncker ca "ar fi foarte, foarte greu ca un comisar sa isi mentina portofoliul".

"Romania libera"poate confirma in urma discutiilor cu oficiali de rang inalt ca este vorba, intr-adevar, despre Corina Cretu, iar portofoliul vizat este cel al Politicilor Regionale, ocupat in prezent de austriacul Johannes Hahn, care gestioneaza Fondul European de Dezvoltare Regionala si care reprezinta o treime din bugetul european. Asa, poti sa mergi cu baieti sau fete de mingi si nu vei avea nici o problema sa ti-l accepte, dar risti sa primesti un portofoliu cum ar fi comisar peste xeroxuri, ca in cazul lui Leonard Orban". Alti experti consultati de noi sustin ca premierul a dorit cu orice pret sa introduca un comisar socialist intr-o comisie condusa de un popular/conservator pentru a se impune in fata PSD si a socialistilor europeni si pentru asta a sacrificat un om a carui competenta a castigat respectul si recunoasterea partenerilor europeni.

Portofoliul Agriculturii este unul dintre cele mai dificile si, prin modul in care si-a asumat reforma Politicii Agricole Comune, Dacian Ciolos a reusit ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro