Romania, printre atractiile preferate de francezi la Salonul de Turism de la Paris

Romania, printre atractiile preferate de francezi la Salonul de Turism de la Paris

Evenimentul, ajuns la cea de-a 42-a editie si desfasurat la Porte de Versailles, a atras peste 100.000 de vizitatori care au avut de cantarit o oferta ce a cuprins peste 500 de destinatii de vacanta.

acum 42 luni (20 Mar 2017)

Evenimentul, ajuns la cea de-a 42-a editie si desfasurat la Porte de Versailles, a atras peste 100.000 de vizitatori care au avut de cantarit o oferta ce a cuprins peste 500 de destinatii de vacanta. Dintre acestea, destinatiile din America de Sud - in special Peru, Columbia, Costa Rica si Cuba - dar si din Romania au trezit interesul publicului francez, scrie sursa citata. De obicei, aproximativ un sfert dintre vizitatorii salonului, in special cei care doresc concedii in afara Frantei, isi achizitioneaza vacantele de vara direct de la reprezentantii aflati la salon, noteaza Le Figaro, care o citeaza pe Marianne Chandernagor, directoarea evenimentului.

"Ne asteptam ca Spania, Portugalia, Grecia si Italia sa se mentina in fruntea celor mai vandute destinatii de vacanta. Aceste tari sunt urmate de SUA, Cuba dar si Canada, destinatii foarte apreciate de turistii francezi.

Jean-Pierre Nadir, fondator al agentiei de turism EasyVoyage, explica faptul ca turistul francez aflat in cautarea unei destinatii de vacanta este interesat in special de "securitate, clima, autenticitate si influenta culturala". Astfel, turistii francezi interesati de fenomenul cultural manga si de sushi aleg drept destinatie Japonia, iubitorii de mojito si de muzica aleg Cuba, iar admiratorii Cesariei Evoria se indreapta spre Republica Capului Verde.

"O destinatie turistica poate ajunge la moda din doua motive", sustine si Jean-Francois Rial, reprezentant al agentiei de turism Voyageurs du Monde. Din "dorinta de a reveni dupa ani in care turismul a fost oprit - cazul Iranului, al Birmaniei si Columbiei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro