Romania plange dupa Radu Beligan. Sa speram ca aplauzele pe care le-a primit in viata il vor conduce catre cer

Radu Beligan face parte din acele mari figuri ale artei din Romania care au imbinat intr-un mod cu totul ieşit din comun o personalitate artistică de excepţie, o personalitate umană cu deosebite calităţi de diplomat, de politician, de om de cultură şi care, in felul său, a făcut şcoala. E o tulburare faţă de care trebuie să ne plasăm cu toţii cu smerenie pentru că ne dăm seama că in faţa unei dispariţii de acest fel nu putem decat să ne inclinăm şi să ne amintim de toate aplauzele pe care acest mare, mare actor le-a primit de-a lungul timpului şi să sperăm că ele il vor conduce către cer. Pe mine, la randu-mi, foarte multe lucruri m-a invăţat, de toate felurile - şi de viaţă, şi de profesie, şi de comportament, şi de mancat chiar. De multă vreme mi-am promis să mănanc şi eu carne de cal, iar acum că s-a prăpădit, chiar in clipa in care aţi sunat mă gandeam la lucrul ăsta şi promiteam să mănanc carne de cal cu gandul la el", a relatat Mircea Diaconu.

acum 91 luni (20 Jul 2016)

Radu Beligan a fost intruchiparea desăvarşită a actorului, a omului de teatru, iar prin energia dedicată publicului de-a lungul intregii sale vieţi a lăsat un mesaj fundamental: nimic nu se poate construi fără dăruire, credinţă in valorile fundamentale ale umanităţii şi fără iubire, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis. Ne vom aminti de Radu Beligan la fiecare coborare şi ridicare de cortină.

Citeşte şi Actorul Radu Beligan, internat la Spitalul Elias

Ministrul Culturii, Corin Şuteu, a declarat la Radio Romania Cultural:

Moartea unui mare artist e intotdeauna un prilej de tulburare. Radu Beligan face parte din acele mari figuri ale artei din Romania care au imbinat intr-un mod cu totul ieşit din comun o personalitate artistică de excepţie, o personalitate umană cu deosebite calităţi de diplomat, de politician, de om de cultură şi care, in felul său, a făcut şcoala.

E o tulburare faţă de care trebuie să ne plasăm cu toţii cu smerenie pentru că ne dăm seama că in faţa unei dispariţii de acest fel nu putem decat să ne inclinăm şi să ne amintim de toate aplauzele pe care acest mare, mare actor le-a primit de-a lungul timpului şi să sperăm că ele il vor conduce către cer.

Actorul Mircea Diaconu a vorbit, miercuri, despre dispariţia maestrului Radu Beligan, afirmand că este asemănătoare cu apariţia sa, adică "sub semn de lumină", şi precizand că toţi actorii care au avut contact profesional cu Beligan au invăţat ceva de la el. Apariţia a fost sub semn de lumină şi toată viaţa lui cat un secol s-a desfăşurat exact in felul ăsta şi cred că nu a fost actor (...) care să fi avut contact profesional cu Radu Beligan şi pe care să nu-l fi invăţat ceva. Pe mine, la randu-mi, foarte multe lucruri m-a invăţat, de toate felurile - şi de viaţă, şi de profesie, şi de comportament, şi de mancat chiar.

El a povestit o amintire cu Radu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro