Romania, pe primul loc in Uniunea Europeana la rata saraciei relative

Romania, pe primul loc in Uniunea Europeana la rata saraciei relative

In cele mai multe cazuri, copiii si tinerii de pana la 18 ani din tarile europene prezinta rate de saracie mai mari decat rata saraciei tarilor respective, in special in Romania, Ungaria, Bulgaria, Luxemburg, Spania, Portugalia, Italia.

acum 77 luni (13 Dec 2016)

Potrivit sursei citate, pozitia Romaniei este in general caracteristica unui stat cu probleme relativ mari in asigurarea unui nivel de trai ridicat pentru toti cetatenii sai.

"Din punct de vedere al ratei saraciei relative, Romania (cu 25,1%) se plasa in anul 2014 in grupul statelor relativ sarace, cu valori peste media Uniunii Europene, cum ar fi: Spania (22,2%), Grecia (22,1%), Bulgaria si Estonia (21,8%), Letonia (21,2%), Portugalia (19,5%), Croatia si Italia (19,4%), Lituania (19,1%).

Concret, rata saraciei relative reprezinta ponderea persoanelor sarace, care au un venit disponibil pe adult-echivalent mai mic decat pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile, in totalul populatiei.

In cele mai multe cazuri, copiii si tinerii de pana la 18 ani din tarile europene prezinta rate de saracie mai mari decat rata saraciei tarilor respective, in special in Romania, Ungaria, Bulgaria, Luxemburg, Spania, Portugalia, Italia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro