Romania, pe hartile strategice ale Noii Ordini Mondiale

> In consecinta, stiu ca este ridicol si chiar nebunesc sa afirm ca, dimpotriva, ne aflam la intersectia unor mari linii de interese, posibil punct foarte important de conectare intre mari proiecte strategice care se construiesc in acest moment si refac harta de putere a planetei. Datorita locatiei lor, mai trebuie incluse si Georgia si Armenia, dar si Uzbekistanul, Tadjikistanul si Kirghistanul....un mod de a imagina Marele Orient Apropiat fiind un dreptunghi enorm, centru geografic si intretaiere de drumuri in care se intersecteaza Europa, Rusia, Africa si Asia...La vest se invecineaza cu desertul Saharei si Mediterana, la nord de Marea Neagra, muntii Caucazului, de Elbruz si Hindukus, la est de campiile Indiei si la sud de Oceanul Indian". Pentru a deveni realitate, harta acestui proiect, exact ca si celelalte doua, are nevoie de circuite centrale si secundare de conexiune cu regiunile periferice care nu fac parte din proiect, ci au menirea de a fi sustineri strategice, foarte importante pentru ca, luati cazul Romaniei, partea noastra de infrastructura strategica este asimilata cu zona de interes primar ce este deja acoperita de NATO si garantata de UE.

acum 107 luni (2 Apr 2015)

>

In consecinta, stiu ca este ridicol si chiar nebunesc sa afirm ca, dimpotriva, ne aflam la intersectia unor mari linii de interese, posibil punct foarte important de conectare intre mari proiecte strategice care se construiesc in acest moment si refac harta de putere a planetei. Justificand toate elementele conflictuale, tensiunile, repozitionarile sau aliantele care se produc acum si care, in fapt, sunt tot atatea rezultate ultime, cele vizibile, ale remodelajelor care de produc acum si care, foarte posibil, se vor finaliza intr-o perioada medie de timp, undeva intre 5 si 10 ani.

In mod esential, patru: Uniunea Eurasiatica, proiectul american revazut la nivel 2015 privind constituirea Marelui Orient Apropiat si, evident, giganticul proiect chinez al "Noului drum al matasii", alaturi de carte suntem obligati sa mentionam si pe cel al Califatului, cel imaginat de Organizatia Statului Islamic.

Iata si vizualizarea lor pentru a intelege ca suntem intr-adevar parte, limitrofe sau la punctul de contact strategic cu fiecare dintre ele:

Uniunea Economica Eurasiatica - Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia

Proiectul "Marelui Orient Apropiat" structura initiala

Proiectul chinez al Noului Drum al Matasii

Proiectul Califatului global

In partea aceasta a noastra de lume, avem pozitia geo-strategica exceptionala combinata acum cu atuul pe care-l da calitatea de stat membru NATO si UE, ceea ne poate face punct de dialog, punct de contact, nod de conexiune strategica.

Trebuie stiut daca suntem pregatiti sa facem asta si daca vom valorifica, in paradigma temporala de criza in care opereaza acum marii jucatori, oportunitatea de a obtine situarea in zona noastra a cat mai multe dintre punctele de conexiune din sau intre spatiile de putere care se constituie acum. Este vorba de acele infrastructuri strategice care sa fie esentiale pentru noi, dar si intr-atat de importante pentru parteneri incat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro