Romania, o tinta pentru Rusia? "Incep si pe teritoriul Romaniei actiuni in pregatirea posibila a unor operatiuni de infiltrare a "omuletilor verzi""

Romania, o tinta pentru Rusia?

Acolo este important doar ca, intr-o formula sau alta, s-a formulat, reusit deja sau foarte aproape de reusita, un scenariu de tip separatist care urmareste dezmembrarea statelor ca preconditie a slabirii puterii si influentei lor in cadrul sistemelor de alianta in care se afla in spatiul european si euro-atlantic pentru ca, mai departe, sa se poata declansa procesul destructurarii aliantelor respective sau, in orice caz, al slabirii acestora pana la deveni nesemnificative in jocul de putere mondial. Pe de alta parte, aceste "non-state" plantate in interiorul unor structuri statale recunoscute, sunt o forma de presiune extrem de eficienta in raport atat cu comunitatea internationala, cat si cu statele respective, in permanenta aflate sub o amenintare directa reprezentata de oricand posibila "dezghetare a conflictelor" decisa de Moscova in chip de represalii regionale.

acum 85 luni (15 Nov 2017)

>

Argumentul era ca pe rusi nu-i intereseaza nici care sunt aspiratiile reale ale populatiei din R.Moldova, din Catalonia, din Crimeea sau din estul Ucrainei. Acolo este important doar ca, intr-o formula sau alta, s-a formulat, reusit deja sau foarte aproape de reusita, un scenariu de tip separatist care urmareste dezmembrarea statelor ca preconditie a slabirii puterii si influentei lor in cadrul sistemelor de alianta in care se afla in spatiul european si euro-atlantic pentru ca, mai departe, sa se poata declansa procesul destructurarii aliantelor respective sau, in orice caz, al slabirii acestora pana la deveni nesemnificative in jocul de putere mondial. E si mai simplu si mai putin costisitor pentru ca tot ceea ce trebuie facut este sa alimentezi din plin o campanie de propaganda - facuta de profesionisti pregatiti in scoli specializate - pentru a recupera cat mai rapid si mai pe deplin fantomele, urile si intolerantele trecutului.

Daca nu se poate asa, atunci ramane ca rezerva varianta scenariului de creare a unui conflict tip razboi civil intr-o regiune cat este posibil de pura din punct de vedere etnic. Conflictul explodeaza, populatia respectiva cere sprijinul "patriei-mama" si aceasta contribuie cu fortele vizibile si invizibile care sa permita regiunii respective sa functioneze, de fato, drept un stat independent, razboiul nefiind niciodata inchis pe deplin, ci transformat intr-un "conflict inghetat". Regiunile respective, auto-proclamate state, sunt de fapt, in noua terminologie a relatiilor politice internationale, niste "non-state", adica le este este refuzata recunoasterea oficiala de catre majoritatea covarsitoare a statelor lumii, dar continua sa supravetuiasca mandrindu-se cu una sau doua recunoasteri pe plan mondial.

De ce nu sunt preluate direct de Rusia? Pe de o parte, in contextul actual, inconjurata si sufocata din ce in ce mai tare de sanctiunile economice internationale, Federatia Rusa se afla in imposibilitate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro