Romania lucrului prost facut: scheletul metalic ruginit de 700.000 de euro. Cum a acoperit Guvernul Boc frauda in anul de varf al crizei economice din Romania

Romania lucrului prost facut: scheletul metalic ruginit de 700.000 de euro. Cum a acoperit Guvernul Boc frauda in anul de varf al crizei economice din Romania

Cercetarea penala n-a fost terminata nici acum, iar procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iasi, care au preluat dosarul din 2011, invoca volumul urias de munca: 600 de volume si 38 de inculpati si suspecti, cercetati pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, conflict de interese, inselaciune, fals intelectual, uz de fals, fals in declaratii, spalare de bani, folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, "daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta". Proiectul avea o valoare de 944.952 euro (695.780 euro de la Uniunea Europeana, restul de 249.171 euro - contributia beneficiarului), perioada de implementare fiind de 24 de luni. Surse judiciare au dezvaluit pentru "Adevarul" ca, printre altele, pentru amenajarea platformei de beton pe care urmau sa fie instalate containerele de colectare a deseurilor, cei de la Instalrep cumparau sacul cu ciment de la societatea Radical Grup Vaslui cu 17 lei, iar ulterior il facturau Primariei Negresti cu 70 de lei.

acum 87 luni (21 Apr 2017)

"Sistemul de colectare selectiva si valorificare a deseurilor reciclabile in zona Negresti, judetul Vaslui" este proiectul care ar fi trebuit sa aduca un dram de civilizatie si cateva salarii bune locuitorilor uneia dintre cele mai sarace regiuni din Romania. In schimb, nu doar ca n-a creat vreun loc de munca in orasul sufocat de somaj si saracie, insa a produs o gaura uriasa la bugetul de stat anchetata succesiv, inca din 2009, de Politie, DIICOT si DNA.

Cercetarea penala n-a fost terminata nici acum, iar procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iasi, care au preluat dosarul din 2011, invoca volumul urias de munca: 600 de volume si 38 de inculpati si suspecti, cercetati pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, conflict de interese, inselaciune, fals intelectual, uz de fals, fals in declaratii, spalare de bani, folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, "daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta".

Acum, In locul platformei de gunoi moderne, pe campul de la marginea orasului vasluian a ramas doar un schelet metalic si cateva utilaje ruginite.

In 2010, in anul de varf al crizei economice in Romania, cand romanilor li se taiau salariile si li se recomanda "sa stranga cureaua" , Guvernul Romaniei a alocat din fondul de rezerva 2.600.0000 lei Primariei Negresti invocandu-se plata unor datorii publice si intarzieri salariale.

Licitatia castigata de cumatrul primarului

Proiectul privind amenajarea gropii ecologice a fost castigat de Primaria Negresti in vremea fostului primar Ioan Cozma (PDL). Pe 27 noiembrie 2006, a fost incheiat contractul de finantare nerabursabila intre Ministerul Integrarii Europene si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ARDNE), pe de o parte, si Consiliul Local al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro