Romania lucrului prost facut. Primarul care a platit peste 500.000 de lei pentru 18 kilometri de santuri fictive

Romania lucrului prost facut. Primarul care a platit peste 500.000 de lei pentru 18 kilometri de santuri fictive

Conform auditorilor financiari, la peste 1.000.000 de lei se ridica suma cu care au fost incarcate nejustificat facturile de pe urma contractelor de proiectare si executie a sistemului de alimentare cu apa in comuna, amenajare alei pietonale si bransamente individuale la reteaua de apa din localitate. De mentionat ca licitatia pentru realizarea obiectivului de investitii "Proiectare si executie sistem de alimentare cu apa in comuna", prin Programul National de Dezvoltare Locala, a fost castigata de firma SC Condor SRL Babadag. Primaria a acceptat la plata situatii de lucrari in care executantii au inscris preturi la materiale mai mari decat cele reale de procurare, rezultate din facturile de aprovizionare, precum si manopera supraevaluata, la obiectivele de investitii "amenajare alei pietonale" si "bransamente individuale la reteaua de apa".

acum 33 luni (24 Jun 2017)

In fiecare an, inspectorii Camerei de Conturi descopera mari nereguli in gestionarea banului public la primarii din Romania.

Conform auditorilor financiari, la peste 1.000.000 de lei se ridica suma cu care au fost incarcate nejustificat facturile de pe urma contractelor de proiectare si executie a sistemului de alimentare cu apa in comuna, amenajare alei pietonale si bransamente individuale la reteaua de apa din localitate. Peste 500.000 de lei pentru 18 kilometri de santuri existente doar in hartii O luna de zile au stat inspectorii Curtii de Conturi la Primaria Stalpu pentru a verifica devizele, contractele si facturile. Au descoperit rapid o diferenta uriasa intre sumele facturate de constructor pentru saparea santurilor in care au ingropat conductele de apa si valoarea calculata de Curtea de Conturi pentru lucrarile executate in realitate. Concluzia: primaria comunei Stalpu a admis sa achite constructorului peste 500.000 de lei pentru 18 kilometri de santuri care in proiect aveau anumiti parametri de latime si adancime, iar la executie au fost altii. De mentionat ca licitatia pentru realizarea obiectivului de investitii "Proiectare si executie sistem de alimentare cu apa in comuna", prin Programul National de Dezvoltare Locala, a fost castigata de firma SC Condor SRL Babadag. Mai precis, conducerea primariei comunei Stalpu a platit nelegal, catre SC Condor SRL Babadag, suma de 521.000 de lei contravaloarea unor lucrari neexecutate, dupa cum se mentioneaza in sinteza rezultatelor actiunii de audit financiar desfasurate in 2016. Altfel spus, volumul de sapaturi ar fi fost majorat nejustificat cu 9.176 metri cubi, la care s-a adaugat costul operatiunilor de imprastiere cu lopata si compactarii manuale cu maiul de mana a pamantului aferent sapaturilor neexecutate. Calculele auditorilor financiari arata ca cei peste 9.000 de metri cubi de pamant ar putea reprezenta echivalentul unei cantitati rezultate in urma saparii unui sant de un metru adancime si 0... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro