Romania lucrului prost facut. Fantana muzicala de 1,4 milioane euro care canta doar in weekend. "Minunea" la suprapret, anchetata de DNA

Romania lucrului prost facut. Fantana muzicala de 1,4 milioane euro care canta doar in weekend.

Ca o ironie a sortii, la aceeasi sedinta de Consiliu Local din 12 februarie 2008 s-a aprobat si contractul de asociere intre Publitrans si CNCD-Girexim pentru asigurarea transportului public in oras, contract ce pe Tudor Pendiuc l-a costat un rasunator dosar la DNA, cu prejudiciu de peste 5 milioane euro si un proces in care este judecat pentru luare de mita. Fantana muzicala de la Craiova, de trei ori mai ieftina O fantana muzicala construita in centrul municipiului Craiova, care a fost inaugurata in 2007, a costat doar 1,5 milioane de lei, de trei ori mai putin decat "surata" din Pitesti.

acum 41 luni (25 Apr 2017)

In mai 2008, in centrul Pitestiului se inaugura o fantana muzicala al carei cost, 1,4 milioane de euro, i-a revoltat pe multi localnici. Obiectivul arhitectural, care functioneaza doar in weekend, a fost realizat de firmele Zeus si Selca, doua companii abonate in ultimii 15 ani la lucrari majore pe bani publici in Pitesti.

Suspiciunile au atras si atentia procurorilor anticoruptie, care la inceputul lui 2011 au cerut documente privind aceasta investitie faraonica, la pachet cu suplimentarea mare si suspecta a costurilor pentru etapa a treia de modernizare a centrului Pitestiului, realizata tot de societatile Zeus si Selca. Fantana cantatoare, care a fost realizata in aproximativ patru luni, a facut parte chiar din etapa a treia de modernizare a centrului Pitestiului, ale carei costuri au fost de 10.007.523,57 lei, fara TVA. Suplimentari batatoare la ochi, explicatii jenante din partea proiectantului

Sedinta de consiliu local care s-a lasat cu doua dosare la DNA

In noiembrie 2007, Consiliul Local Pitesti aproba suplimentarea cu 600.000 lei (fara TVA) a lucrarilor la fantana din cauza unei erori foarte ciudate. La respectiva sedinta de Consiliu Local, actualul primar Cornel Ionica, care pe atunci era viceprimar, a spus ca proiectantii lucrarii - Arxtudio Bucuresti - au omis fara intentie sa prevada "patul" de material pe care urma sa fie fixate pavelele. Ca o ironie a sortii, la aceeasi sedinta de Consiliu Local din 12 februarie 2008 s-a aprobat si contractul de asociere intre Publitrans si CNCD-Girexim pentru asigurarea transportului public in oras, contract ce pe Tudor Pendiuc l-a costat un rasunator dosar la DNA, cu prejudiciu de peste 5 milioane euro si un proces in care este judecat pentru luare de mita.

Tudor Pendiuc declara in 2008 ca fantana cantatoare "va favoriza cresterea calitatii aerului in acea zona"

Tudor Pendiuc si Cornel Ionica, fostul si r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro