Romania lucrului prost facut: drum de 15 milioane de euro construit cu materiale second hand

Romania lucrului prost facut: drum de 15 milioane de euro construit cu materiale second hand

Cea mai importanta artera rutiera construita in Vaslui in ultimii 28 de ani, Drumul Judetean (DJ) 244 B Cretestii de Sus - Murgeni, care strabate judetul de la nord la sud, s-a dovedit a fi o investitie realizata defectuos, in ciuda fondurilor alocate. Drumul care strabate pe o distanta de 55 de kilometri cinci comune si 12 localitati si are ca punct de legatura Drumul European E581 A a fost finantat cu 15 milioane de euro, fonduri europene si de la bugetul de stat. Ce au constatat procurorii La finalul anchetei, insa, procurorii anticoruptie au concluzionat ca investitia finantata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala a fost realizata de fima patronata de omul de afaceri Emil Savin, folosindu-se materiale de constructii achizitionate la mana a doua, preluate de la diverse lucrari dezafectate, de la alte firme de constructii civile.

acum 25 luni (26 May 2017)

Cea mai importanta artera rutiera construita in Vaslui in ultimii 28 de ani, Drumul Judetean (DJ) 244 B Cretestii de Sus - Murgeni, care strabate judetul de la nord la sud, s-a dovedit a fi o investitie realizata defectuos, in ciuda fondurilor alocate.

Drumul care strabate pe o distanta de 55 de kilometri cinci comune si 12 localitati si are ca punct de legatura Drumul European E581 A a fost finantat cu 15 milioane de euro, fonduri europene si de la bugetul de stat. Un contract care a fost castigat in anul 2008 de societatea Transmir, firma care in ultimii ani a adjudecat majoritatea lucrarilor finantate din bani publici in judetul Vaslui (peste 100 de proiecte).

In septembrie 2011, Serviciul Teritorial Iasi al DNA s-a autosesizat in legatura cu posibilele fraude in legatura cu implementarea acestui proiect, dupa ce mai multi primari si localnici din comunele strabatute de artera construita de Transmir s-au plans de calitatea lucrarilor, in special a podetelor, a santurilor si a trotuarelor.

Ce au constatat procurorii

La finalul anchetei, insa, procurorii anticoruptie au concluzionat ca investitia finantata prin Fondul European de Dezvoltare Regionala a fost realizata de fima patronata de omul de afaceri Emil Savin, folosindu-se materiale de constructii achizitionate la mana a doua, preluate de la diverse lucrari dezafectate, de la alte firme de constructii civile.

"SC Transmir SRL a urmarit sa isi majoreze in mod ilicit veniturile, comportandu-se ca un vanzator care isi obtine profiturile din practicarea unor adaosuri comerciale la produse si nu ca un prestator de servicii in constructii, care isi obtine veniturile din profitul declarat unitatii administrativ-teritoriale ce a organizat procedura de achizitie publica. Acest tipar de comportament comercial in relatiile cu autoritatile publice care gestioneaza crearea de infrastructura determina o a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro