Romania lucrului prost facut. Cum s-au cheltuit 1,25 milioane de euro pentru un pod care risca sa se darame. Executantul a facturat inclusiv lucrari deja efectuate

Romania lucrului prost facut. Cum s-au cheltuit 1,25 milioane de euro pentru un pod care risca sa se darame. Executantul a facturat inclusiv lucrari deja efectuate

Procurorii au aratat ca podul era deja avariat cand s-au produs inundatiile, iar Nicolescu si Corneliu Oprescu, primarul comunei Cateasca, au semnat cererea de finantare pe baza unor acte false, astfel incat CJ Arges ar fi incasat ilegal fonduri nerambursabile de 1,25 milioane de euro.Vechiul pod de la Cateasca In acelasi an, 2009, in urma licitatiei organizate de Consiliul Judetean Arges, contractul de reabilitare a podului Cateasca a fost atribuit, in mod nelegal, dupa cum au concluzionat procurorii DNA, societatii comerciale Zeus SA. Suplimentari pentru lucrari deja executate Zeus SA, a avut de castigat de doua ori, asta pentru ca in cursul lunii iunie 2010, in baza unor inscrisuri falsificate, in cadrul unei proceduri de achizitie la fel de falsificata, Consiliul Judetean Arges a atribuit firmei Zeus un contract in valoare de 4,9 milioane de lei pentru presupuse lucrari suplimentare la acelasi pod care, in realitate nu se mai justificau, fiind deja executate din martie 2010.

acum 80 luni (24 Jun 2017)

Pentru toate artificiile prin care s-au pompat bani europeni catre ececutanti a fost nevoie de documente false, iar Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat pedepse cu ani grei de inchisoare in cazul unor nume grele din judetul Arges.

Este vorba de ilegalitati pe care inculpatii au incercat sa le stearga inclusiv pe parcursul cercetarii judecatoresti, cand la dosar au fost depus expertize care atestau imprejurari necorespunzatoare realitatilor privind calamitarea controversatului podului din Cateasca (amplasat pe DJ 703B), dar care insa n-au facut altceva decat sa creasca numarul de inculpati care-si leaga numele de acest scandal.

Decizia Curtii de Aprel Bucuresti in dosarul "Cateasca", pronuntata pe 15 mai 2017 si atacata la instanta suprema, l-a condamnat pe fostul presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu, la opt ani de inchisoare cu executare( sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, pedeapsa care a fost contopita cu o alta condamnare in dosarul "Scolilor", dosar care l-a trimis in puscarie, de unde a iesit pe 24 mai 2017, dupa executarea unei treimi din pedeapsa). Si tot in dosarul cotroversatului pod de la Cateasca, Grigore Dobre, administratorul firmei de constructii SC Zeus SA din Pitesti, a primit cinci ani de inchisoare.

Lantul faptelor care au dus la aceste condamnari este unul lung

In cursul lunii martie 2009, Consiliul Judetean Arges, in calitate de autoritate contractanta, a organizat o procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa ce avea ca obiect reabilitarea a doua poduri afectate de inundatii. Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finantat din fonduri PHARE destinat strict reabilitarii obiectivelor de infrastructura rutiera si de mediu afectate de inundatiile din perioada aprilie - mai si iulie - august 2005.

Procurorii au aratat ca podul era deja avariat cand s-au produs inundatiile, iar Nicolescu si Corneliu O... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro