Romania lucrului prost facut. Aberatii pe bani publici: o ulita are doua retele de apa, alta n-are deloc. Primarul a luat 6 tone de motorina, dar n-avea masina

Romania lucrului prost facut. Aberatii pe bani publici: o ulita are doua retele de apa, alta n-are deloc. Primarul a luat 6 tone de motorina, dar n-avea masina

Fostul edil a aprobat si referate, desi nu erau documente justificative si nu aveau la baza acte financiar-contabile, dar mai ales nu reflectau realitatea, semnand mai multe ordine de plata fara baza legala, a caror valoare a fost estimata de inspectorii financiari au Curtii de Conturi si procurori la 200.000 de lei. Fostul primar a reusit sa aduca administratia locala in situatia de a nu mai putea beneficia de proiecte de modernizare pentru care se obtinusera surse de finantare, cum ar fi alimentarea cu apa sau crearea unei retele de canalizare. Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca a cumparat de la o firma de distributie a produselor petroliere, in mai multe transe, cantitatea de 6,1 tone de motorina, pe care apoi a si dat-o in consum, desi institutia nu avea la acea data nicio masina in dotare.

acum 39 luni (7 Apr 2017)

Localitatea este situata in partea central-vestica a judetului Galati, pe valea raului Barlad, in zona de confluenta a acestuia cu afluentul Corazel, la o distanta de 10 kilometri de Tecuci si 70 de kilometri de Galati.

Edilul nu s-a obosit sa verifice personalul din subordine, a aprobat investitii, desi nu respectau legislatia in vigoare, si a atribuit contracte de achizitii publice, pe care le-a decontat din bani publici, desi lucrarile nu fusesera executate. In plus, nu a luat niciun fel de masura pentru tragerea la raspundere a antreprenorilor care s-au ocupat de executarea lucrarilor. Fostul edil a aprobat si referate, desi nu erau documente justificative si nu aveau la baza acte financiar-contabile, dar mai ales nu reflectau realitatea, semnand mai multe ordine de plata fara baza legala, a caror valoare a fost estimata de inspectorii financiari au Curtii de Conturi si procurori la 200.000 de lei.

Fostul primar a reusit sa aduca administratia locala in situatia de a nu mai putea beneficia de proiecte de modernizare pentru care se obtinusera surse de finantare, cum ar fi alimentarea cu apa sau crearea unei retele de canalizare. Asta dupa ce a avizat si aprobat la plata lucrari prin care, pe unele ulite din comuna, s-au realizat retele paralele de distributie a apei, in timp ce pe altele nu exista deloc.

Ce spun procurorii

Inspectorii Curtii de Conturi au constatat absurditatile si neglijenta fostului primar, dar si a angajatilor primariei Barcea, iar mai apoi a fost sesizat Parchetul. Singurul care a recunoscut a fost dirigintele de santier", a declarat Ionel Galca, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.

Fostul primar Relu Popescu Foto: Costel Crangan

Relu Popescu a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si instigare la fals intelectual, alaturi de contabila-sefa a institutiei, Carmen Jatca, consilierul primarulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro