Romania, lider in topul tarilor din Europa Centrala si de Est care "produc" cea mai multa legislatie

Romania, lider in topul tarilor din Europa Centrala si de Est care

Aproape jumatate, mai precis 483 de acte normative din totalul de 1.098 de legi, adoptate au un impact direct asupra afacerilor, in timp ce mai mult de o treime afecteaza mediul de afaceri in general (37%), potrivit raportului Grayling AcTrend.

acum 91 luni (27 Nov 2016)

Aproape jumatate, mai precis 483 de acte normative din totalul de 1.098 de legi, adoptate au un impact direct asupra afacerilor, in timp ce mai mult de o treime afecteaza mediul de afaceri in general (37%), potrivit raportului Grayling AcTrend. In Romania, cel mai afectat de schimbarile legislative e sectorul afacerilor, unde au fost legislatorii au ajuns la procentul de 27% in perioada 1 august 2015 - 1 august 2016, cu 5% mai mult fata de anul precedent.

De asemenea, in Romania cea mai utilizata procedura de adoptare a unui act s-a realizat prin procedura de urgenta, fiind cazul a 52% din actele normative prezentate de raportul Grayling AcTrend 2016. Abundenta de legi, ordonante si norme a fost de altfel reclamata recent de invitatii la conferinta ZF despre piata asigurarilor: "In ultima perioada ne-am pus businessurile in cui si am fost nevoiti sa ne ocupam de dezbaterea efectelor plafonarii tarifelor, de gasirea de solutii pentru combaterea acestora si de modalitati de implementare a lor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro