Romania, la o luna de la tragedia din Clubul Colectiv

Romania, la o luna de la tragedia din Clubul Colectiv

La patru saptamani de la tragedia din clubul Colectiv, cea mai mare din ultimii 25 de ani, 60 de persoane si-au pierdut viata si alte cateva zeci inca se zbat intre viata si moarte in spitale din tara si din strainatate. Pentru ca intrarea a fost libera, in clubul a carui capacitate este de cel mult 200 de persoane se aflau nu mai putin de 400 de tineri, conform referatelor intocmite de procurorii care au demarat ancheta. Pe de alta parte, Arafat a mentionat ca nu i s-a cerut sa dea afara angajati din inspectoratele pentru situatii de urgenta, in ciuda informatiilor vehiculate prin presa, conform carora 1.000 de pompieri urmeaza sa isi piarda locul de munca.

acum 79 luni (30 Nov 2015)

La patru saptamani de la tragedia din clubul Colectiv, cea mai mare din ultimii 25 de ani, 60 de persoane si-au pierdut viata si alte cateva zeci inca se zbat intre viata si moarte in spitale din tara si din strainatate. Pentru ca intrarea a fost libera, in clubul a carui capacitate este de cel mult 200 de persoane se aflau nu mai putin de 400 de tineri, conform referatelor intocmite de procurorii care au demarat ancheta.

Artificiile montate la Colectiv, interzise in spatii inchise

Membrii trupei au dorit sa isi lanseze albumul cu fast si au anuntat, pe reteaua de socializare Facebook, ca au pregatit un show de zile mari celor prezenti. Mai precis, au fost montate artificii pe stalpii scenei si, in doar 30 de secunde, buretele care-i antifona a fost cuprins de flacari, extinzandu-se rapid pe tavan.

Filmul tragediei, pe secunde

In momentul izbucnirii incendiului, in interiorul clubului Colectiv era instalat un sistem de supraveghere video functional, care le-a permis procurorilor sa intocmeasca un film al evenimentelor. Acestea ard timp de 13 secunde, iar scanteile rezultate in urma arderii sunt orientate direct catre stalpul de sustinere al imobilului situat in partea stanga langa scena.

La 22:32:00, se observa cum se aprind din nou artificiile, care ard timp de 16 secunde. "La ora 22:32:16, imediat dupa ce artificiile s-au stins se observa cum spatiul dintre stalpul de sustinere al imobilului si scena ramane in continuare luminat, iar lumina creste foarte repede in intensitate acoperind o suprafata tot mai mare", subliniaza anchetatorii. "La ora 22:32:26 se observa, de fapt, cum tavanul situat intre stalpul de sustinere al imobilului si scena arde, iar din acesta incep sa cada bucati incandescente", arata documentul. Aproape instantaneu, flacara devine violenta, astfel ca primele persoane se imbulzesc spre iesire la ora 22:32, iar un minut mai tarziu camerele de supraveghere inceteaza sa mai ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro