Romania isi lanseaza campania de promovare a candidaturii pentru un mandat de membru in Consiliul de Securitate al ONU

Romania isi lanseaza campania de promovare a candidaturii pentru un mandat de membru in Consiliul de Securitate al ONU

"Campania de sustinere a candidaturii pentru un nou mandat de membru nepermanent in CS ONU se va desfasura sub sloganul si reprezinta un obiectiv ambitios de politica externa al tarii noastre.

acum 39 luni (30 May 2017)

"Campania de sustinere a candidaturii pentru un nou mandat de membru nepermanent in CS ONU se va desfasura sub sloganul si reprezinta un obiectiv ambitios de politica externa al tarii noastre. Programul vizitei ministrului afacerilor externe, Teodor Melescanu, la New York, include o suita de evenimente dedicate promovarii candidaturii Romaniei, centrate in jurul momentului oficial de lansare a campaniei, organizat la sediul ONU, in prezenta reprezentantilor Organizatiei, ai corpului diplomatic acreditat la New York si ai cercurilor de presa", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Romania a depus, in 2006, candidatura pentru un nou mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, pentru locul alocat Grupului Estic, in intervalul 2020-2021.

De la momentul aderarii sale la ONU, in anul 1955, Romania a mai detinut patru mandate de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU (1962, 1976-1977, 1990-1991, 2004-2005).

Ministerul Afacerilor Externe a elaborat `Strategia Romaniei privind obtinerea unui nou mandat de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU in perioada 2020-2021", in baza careia a fost adoptat, la nivelul ministerului, "Planul de actiune pentru promovarea candidaturii Romaniei la CS ONU la alegerile din 2019". Momentul ales pentru lansarea oficiala a campaniei Romaniei a tinut cont de preluarea de catre tara noastra a presedintiei rotative a Grupului Est European din cadrul ONU, la 1 iunie 2017. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro