Romania, in minivacanta continua: "Este un exces de zile libere, care au dat total peste cap anul scolar"

Romania, in minivacanta continua:

Toate lunile sunt, de fapt, fragmentate cu astfel de zile libere unite de punti care sa creeze o minivacanta. Ce spune sindicatul din Educatie Cat de benefice sunt pentru angajatii din invatamant zilele libere oferite de Guvern in fiecare luna si daca este o solutie buna pentru procesul de invatamant prelungirea acestor libere in minivacante, ne spune Mitica Iosif, liderul Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar - filiala Constanta. Iosif spune ca venitul cadrelor didactice (format din salariu, la care se adauga ore suplimentare, dirigentia, gradatia de merit, naveta, sporul rural) nu este afectat de minivacante, pentru ca zilele libere acordate suplimentar de catre Executiv nu "se presupune", ci "chiar sunt sau au fost recuperate". Solutia aleasa de la inceput de catre cele mai multe unitati de invatamant a fost, conform actelor normative emise de catre Guvern, recuperare prin prelungirea corespunzatoare a programului zilnic de lucru, intr-o perioada calendaristica determinata", precizeaza prof.

acum 24 luni (4 Jun 2018)

Toate lunile sunt, de fapt, fragmentate cu astfel de zile libere unite de punti care sa creeze o minivacanta. Astfel ca pe langa liberele acordate de Guvern pentru sarbatorile legale, Executivul ofera si libere suplimentare care trebuie recuperate, ori in weekend, in timpul saptamanii, prin prelungirea programului de lucru.

In special in sectorul educatie, desele intreruperi ale activitatii nu fac decat sa scoata elevii si dascalii din ritm, scazandu-le puterea de concentrare si aglomerandu-le orarul deja incarcat de programa scolara. Nu face decat sa sporeasca haosul din invatamant", spun profesori care considera binevenite zilele de repaus, dar nu atat de dese si prelungite cum sunt date de Guvern.

Ce spune sindicatul din Educatie

Cat de benefice sunt pentru angajatii din invatamant zilele libere oferite de Guvern in fiecare luna si daca este o solutie buna pentru procesul de invatamant prelungirea acestor libere in minivacante, ne spune Mitica Iosif, liderul Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar - filiala Constanta. 139 - Sarbatorile legale, in cursul anului 2018, angajatii din Romania vor beneficia de 15 zile libere legale, la care se adauga doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora. Pentru ca unele din aceste zile au cazut sau cad in timpul saptamanii, pentru a le lega de sfarsitul de saptamana, Guvernul Romaniei a decis sa acorde salariatilor zile libere suplimentare, aparand astfel asa-zisele mini-vacante. Cei mai multi salariati sunt multumiti de faptul ca pot calatori sau se pot odihni si pot petrece mai mult timp alaturi de familie si prieteni. Sunt si oameni nemultumiti de faptul ca aceste mini-vacante le afecteaza programul obisnuit de lucru, in special prin faptul ca aceste zile libere urmeaza a fi, intr-un fel sau altul, rec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro