Romania e pe ultimul loc la absorbtie si pierde miliarde de euro, dar finanteaza concerte din bani europeni

Romania e pe ultimul loc la absorbtie si pierde miliarde de euro, dar finanteaza concerte din bani europeni

> Cum e posibil ca Romania, tara care e pe ultimul loc la absorbtie, tara care a fost nevoita sa plateasca 420 milioane de euro reprezentand corectii financiare POSDRU, tara care nu a reusit sa faca mai mult de cateva sute de km de autostrada in 7 ani de zile, desi avea banii necesari, sa organizeze un concert cu Antonia din programul de Asistenta Technica?

acum 60 luni (9 May 2016)

>

Cum e posibil ca Romania, tara care e pe ultimul loc la absorbtie, tara care a fost nevoita sa plateasca 420 milioane de euro reprezentand corectii financiare POSDRU, tara care nu a reusit sa faca mai mult de cateva sute de km de autostrada in 7 ani de zile, desi avea banii necesari, sa organizeze un concert cu Antonia din programul de Asistenta Technica? Care e diferenta intre evenimentul acesta, gala Bute sau evenimentul creat de Ridzi la mare, atunci cand toata lumea a sarit in sus ca s-au fraudat banii europeni? Tot pe atunci am dat un interviu pentru ziare.com in care spuneam ca e strigator la cer sa primesti bani de la UE si sa nu-i poti folosi din cauza managementului slab sau coruptiei din administratie.

Ca sa nu mai vorbesc de nepotismele si cumetriile de la MDRAP, minister ce coordoneaza fondurile de dezvoltare regionala. Colegii de la PressOne au descoperit, in articolul Ministerul dezvoltarii conjugale, cel putin 12 cupluri sot-sotie, iar aproape 30 de angajati ai MDRAP au rude ce lucreaza/au lucrat in acest minister sau alte ministere. Niciunul dintre acestea nu a fost inclus in planul Juncker de investitii, pentru ca erau fie proiecte publice guvernamentale (care nu se califica pentru finantare), fie proiecte public-privat, promovate de companii de stat care au fost facute prost sau care aveau probleme cu finantarea, conform colegilor de la cursdeguvernare.ro.

Programul de Asistenta Technica are un obiectiv clar: acela de a asigura sprijinul necesar procesului de coordonare si de a contribui la implementarea si absorbtia eficace, eficienta si transparenta a instrumentelor structurale in Romania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro