Romania cumpara armament disponibilizat de SUA

Ministerul Apararii Nationale al Romaniei urmeaza sa cumpere, in anul 2016, o serie de echipamente declarate excedentare de catre Guvernul SUA. Si alte state din centrul si estul Europei beneficiaza, ca si Romania, de livrari de echipamente ecedentare din SUA.

acum 57 luni (25 Jan 2016)

Ministerul Apararii Nationale al Romaniei urmeaza sa cumpere, in anul 2016, o serie de echipamente declarate excedentare de catre Guvernul SUA.

Conform acestui document, MApN are in vedere "continuarea colaborarii in domeniul dotarii prin achizitia unor echipamente declarate EDA (Excess Defense Articles) de catre SUA".

Termenul de finalizare pentru acest program este luna octombrie 2016.

Livrarile de echipamente tip EDA se realizeaza prin Agentia de Cooperare din cadrul Departamentului Apararii al SUA. Chiar daca Departamentul Apararii are un excedent de produse, orice livrare trebuie aprobata si de Congresul SUA.

De obicei, asemenea livari au ca scop modernizarea armatelor din tarile partenere cu SUA, mentioneaza Agentia de Cooperare americana.

Si alte state din centrul si estul Europei beneficiaza, ca si Romania, de livrari de echipamente ecedentare din SUA. De exemplu, Polonia a primit vehicule tip ATV, Ucraina a primit automobile Humvee, iar Grecia a primit cateva nave. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro