Romania, condamnata din nou la CEDO. Cum au reusit autoritatile statului sa emita un act oficial cu o intarziere de 5 ani, 2 luni si 14 zile

Romania, condamnata din nou la CEDO. Cum au reusit autoritatile statului sa emita un act oficial cu o intarziere de 5 ani, 2 luni si 14 zile

Pentru ca n-a vrut sa dea curs cererilor de spaga de la autoritatile judetene, Turbatu a primit acte de la CJC cu intarziere de pana 7 ani. Pe aceeasi tema: Omul care l-a infundat pe baronul Nicusor, revoltat de sentinta instantei: "Decizia este de natura sa promoveze activ coruptia in Romania" Romania, reclamata la CEDO de omul care l-a denuntat pe Nicusor Constantinescu.

acum 66 luni (25 Sep 2017)

Documentul nu-i mai foloseste la nimic omului de afaceri Marian Turbatu, caci afacerea a fost pierduta.

Cererea de eliberare fusese depusa la 1 februarie 2008, pentru amplasarea a cinci centrale eoliene pe teritoriul comunei Mihai Viteazu.

Pentru ca n-a vrut sa dea curs cererilor de spaga de la autoritatile judetene, Turbatu a primit acte de la CJC cu intarziere de pana 7 ani.

La 1 februarie 2008, Marian Turbatu a cerut CJC eliberarea unui certificat de urbanism.

Au trecut cele 30 zile prevazute de lege, investitorul i-a dat in judecata, a trecut prin doua instante - Judecatoria Constanta si Tribunalul Constanta - si a obtinut decizie definitiva care trebuia aplicata in 5 zile.

Dupa ce a primit actul tardiv si inutil, Turbatu (foto) a reclamat Romania la CEDO.

"I-am reclamat la CEDO dupa ce am primit certificatul de urbanism, ce trebuia emis din start fara hotarare judecatoreasca.

Investitorul are satisfactia ca demersul sau a fost confirmat de CEDO.

Hotararea CEDO confirma ca statul roman prin organele sale nu garanteaza o justitie echitabila cetatenilor care aleg sa obtina actele pe caile legale existente si dovedeste ca toate demersurile legale de a obtine actele au ramas fara succes", a precizat investitorul de profesie avocat.

In 2006, cetateanul romano-german Marian Turbatu intra pe piata din Romania obtinand prima autorizatie de urbanism pentru constructia de eoliene in Dobrogea.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro