Romania, acuzata in Parlamentul European de arestarea lui Beke Istvan: "Profita de teama populatiei pentru a-si inchide opozantii politici"

Romania, acuzata in Parlamentul European de arestarea lui Beke Istvan:

Morvai a sugerat ca autoritatile romane profita de teama generala generata de amenintarile teroriste pentru a-si inchide opozantii politici, oferind ca exemplu cazul lui Beke Istvan, despre care sustine ca i s-a incalcat dreptul la aparare si ca a fost acuzat de acte teroriste fara a fi prezentate probe satisfacatoare in acest sens. Beke Istvan Atilla, cetateanul roman de etnie maghiara care ar fi planuit sa detoneze un dispozitiv explozibil improvizat in cadrul paradei de 1 decembrie din Targu Secuiesc, se afla in continuare in arest preventiv la Politia Capitalei, dupa ce procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile pe 1 decembrie.

acum 102 luni (18 Dec 2015)

Morvai a sugerat ca autoritatile romane profita de teama generala generata de amenintarile teroriste pentru a-si inchide opozantii politici, oferind ca exemplu cazul lui Beke Istvan, despre care sustine ca i s-a incalcat dreptul la aparare si ca a fost acuzat de acte teroriste fara a fi prezentate probe satisfacatoare in acest sens. Morvai a cerut Parlamentului European sa analizeze cazul, si a predat un dosar intocmit in acest sens Comisarului European pentru Ajutor Umanitar si Situatii de Criza, cipriotul Christos Stylianides. "Unele state membre ale Uniunii Europene cu intentii politice josnice profita de teama populatiei cu privire la amenintarile teroriste si isi inchid opozantii politici sau persoanele care le deranjeaza in mod abuziv. Este cazul unui cetatean roman de origine secuiasca, Beke Istvan, unul dintre liderii unei comunitati locale a maghiarilor din Romania. Discursul europarlamentarului maghiar a avut loc in timp ce plenul de la Strabsbourg dezbatea Raportul anual despre drepturile omului si democratie in lume pana in 2014 si politica Uniunii Europene in aceast domeniu, intocmit in numele Comisiei pentru Afaceri Externe de un europarlamentar al Miscarii Populare, Cristian Dan Preda. Inainte de incheierea sedintei, Preda, vorbind in calitate de raportor, i-a raspuns europarlamentarului maghiar, precizand ca acest tip de probleme sunt de competenta unei alte comisii din cadrul Parlamentului European. Aceste probleme sunt de competenta Comsiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne a Parlamentului European" a declarat fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, referitor la acuzatiile europarlamentarului maghiar. Activista feminista acuzata in trecut de antisemitism Krisztina Morvai este un avocat maghiar care a intrat in componenta Parlamentului European in 2009, candidand pe listele partidului Jobbik, desi nu este afiliata gruparii ultra-nationaliste. In acelasi timp, avocata a primit acuzatii de antisemitism din partea cotidi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro