Romania a luat aur la primul Campionat Mondial de Padbol feminin din istorie. Cum se joaca sportul exotic

Romania a luat aur la primul Campionat Mondial de Padbol feminin din istorie. Cum se joaca sportul exotic

"Cu 10 zile de Campionatul mondial de padbol am participat la Campionatul mondial de fotbal-tenis din Cipru unde, atat eu cat si Ana Gherghel, am castigat 5 medalii de aur la probele simplu, dublu si triplu senioare,d ublu si triplu mixt", spune Florina. Un an mai tarziu, a participat la Cupa Balcanica si a reusit sa obtina tot medalia de bronz, iar in 2008, a participat din nou la Campionatul Mondial, care a avut loc tot in Cehia, si a obtinut medalia de bronz, atat la dublu cat si la triplu.

acum 82 luni (7 Dec 2016)

Primul Campionat Mondial feminin de Padbol din istorie s-a desfasurat la finalul lunii noiembrie, la Montevideo, in Uruguay.

Performanta este cu atat mai remarcabila, avand in vedere faptul ca Florina Chiar, o sportiva care a facut performanta in fotbal tenis, practicase padbolul doar trei luni, inainte de campionatul din Uruguay. Cu toate ca timpul nu a fost suficient pentru pregatire, eu si coechipiera mea Ana Gherghel am reusit sa fim surpriza campionatului si sa ne impunem in toate meciurile. Am participat la Campionatul Mondial de Padbal in urma unui parteneriat intre Asociatia Padbol Romania si Federatia Romana de Fotbal-Tenis ", povesteste Florina Chiar. Ne-am temut de echipa din Uruguay, am jucat primul meci in grupe cu ele. Au fost lipsite de fair-play, arbitrii erau din Uruguay si au facut tot posibilul sa le ajute", povesteste sportiva despre performanta de la Campionat. Primul Campionat Mondial pentru padbal feminin a fost cel de la Uruguay, cucerit de romance. "Padbol seamana mult cu fotbal-tenisul diferenta este ca padbolul se joaca in cusca cu peretii de sticla, terenul este mult mai mic, iar punctele sunt ca la tenis de camp. "Acest titlu va ramane istorie deoarece a fost primul campionat mondial de padbol pentru fete. Eu si coechipiera mea Ana Gherghel am reusit in aceasta luna sa fim campioane mondiale la doua sporturi diferite", mai spune sportiva din Alexandria. "Aceste rezulate le dedic antrenorilor mei" Titlul de campioana mondiala la padbol este al doilea cucerit in luna noiembrie de cele doua sportive romance. "Cu 10 zile de Campionatul mondial de padbol am participat la Campionatul mondial de fotbal-tenis din Cipru unde, atat eu cat si Ana Gherghel, am castigat 5 medalii de aur la probele simplu, dublu si triplu senioare,d ublu si triplu mixt", spune Florina. Sportiva din Alexandria recunoaste ca nu ar fi ajuns la performantele de astazi, fara sprijinul unor antrenori deosebiti, carora le dedica rezultatele: "Aceste rezulate le... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro