Romania a invins campioana olimpica Rusia, scor 22-17, la CE de handbal feminin din Suedia

Naţionala de handbal feminin a Romaniei a invins, miercuri, la Helsingborg, campioana olimpică en-titre, Rusia, cu scorul de 22-17 (11-9), in cea de-a doua partidă din grupa D la Campionatul European din Suedia, relatează News.ro. Chiper şi Neagu au ratat şanse bune de a mări şi mai mult zestrea de goluri a Romaniei, dar şi Rusia a ratat pe bandă rulantă, 16-15 (min. Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica in grupele principale I (din grupele A şi B) şi II (din C şi D), meciurile fiind programate in perioada 10-14 decembrie.

acum 44 luni (8 Dec 2016)

Naţionala de handbal feminin a Romaniei a invins, miercuri, la Helsingborg, campioana olimpică en-titre, Rusia, cu scorul de 22-17 (11-9), in cea de-a doua partidă din grupa D la Campionatul European din Suedia, relatează News.ro.

Ana Maria Iuganu a deschis "balul" după doar 30 de secunde, dar Rusia a ripostat urgent, 1-1, egalitatea menţinandu-se şi după primele cinci minute de joc, 2-2. Fanii tricolori şi-au făcut datoria incă de la inceput şi au avut ce aplauda, pentru că Romania a arătat handbal in viteză, atenţie in apărare, cu Dedu avand patru intervenţii reuşite, astfel că in minutul 11, tabela arăta 5-2, după un angajament excelent al lui Neagu la Manea.

Cu un lot intinerit, in care se regăsesc doar şase din campioanele olimpice de la Rio (Kalinina, Dmitrieva, Sen, Viahireva, Bobrovnikova, Jilinskaite), plus "veteranele" Postnova şi Makeeva, Rusia lui Trefilov a fost nevoită să intre la time-out.

Diferenţa a crescut insă la 7-2, Dedu avand opt intervenţii după 15 minute, iar după alte opt minute, Romania conducea cu 8-5, "bifand" insă şi cateva oporunităţi ratate in ofensivă.

La reluare, Romania şi-a permis "luxul" de a rata trei atacuri consecutive, iar Rusia a pedepsit rapid, 11-11 (min.

Chiper şi Neagu au ratat şanse bune de a mări şi mai mult zestrea de goluri a Romaniei, dar şi Rusia a ratat pe bandă rulantă, 16-15 (min.

Fanii romani din tribunele din Helsingborg au făcut spectacol pe finalul partidei şi au avut de ce. I-au scandat numele Denisei Dedu, care a incheiat cu 22 de intervenţii reuşite, contribuind la o victorie istorică a Romaniei in faţa campioanei olimpice en-titre, Rusia, dar care contează mai ales pentru că aduce o gură imensă de oxigen in drumul către fazele finale ale competiţiei din Suedia.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Neagu 7 goluri, Buceschi 7, Geiger 2, Pintea 2, Iuganu 2, Manea 1, Udriştoiu 1, iar pentr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro