Romanca, suspectata de TERORISM, arestata in Italia. Ministrul de Interne italian: Femeia, sustinatoare a Statului Islamic

Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care romanca le avea in publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor", a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de IlVelino/AGV News. Astfel, romanca in varstă de 36 de ani ar fi fost arestată marţi in Portul Genova (nordul Italiei), la revenirea cu un feribot din Tunisia, potrivit site-ului de ştiri PrimoCanale.it.

acum 60 luni (20 Aug 2015)

UPDATE: Romanca arestată in Italia este simpatizantă a reţelei teroriste Stat Islamic şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britanie, a anunţat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, relatează Mediafax.

"Incepand din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. In următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate romană, in varstă de 34 de ani, care locuia legal in provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestată in portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care romanca le avea in publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor", a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de IlVelino/AGV News.

------

O romancă suspectată de legături cu medii islamiste ar fi fost arestată preventiv in oraşul italian Genova, la revenirea din Tunisia. Autoritățile italiene au demarat procedurile pentru extrădarea ei in Romania, potrivit presei italiene, citată de Mediafax.

Astfel, romanca in varstă de 36 de ani ar fi fost arestată marţi in Portul Genova (nordul Italiei), la revenirea cu un feribot din Tunisia, potrivit site-ului de ştiri PrimoCanale.it.

Tanăra este suspectată de legături cu medii islamiste, astfel că Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extrădarea sa din Italia.

Romanca, găsită vinovată in trecut de trafic de droguri, a fost in Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian.

La coborarea de pe feribot in portul din Genova, romanca a fost arestată preventiv de agenţi ai Direcţiei italiene pentru Investigaţii Generale şi Operaţiuni Speciale (DIGOS).

"Este vorba de o persoană suspectată că ar fi adeptă a jihadului" (războiul sfant islamic - n.red), a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate italiene citată de publicaţia Il Giornale.

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro