Romanca superba care a facut striptease in filmul "La Dolce Vita"

Romanca superba care a facut striptease in filmul

Nadia Gray, romanca de o frumusete rapitoare, care ii furase inima si scriitorului Ionel Teodoreanu, l-a ingenuncheat si pe celebrul regizor Federico Fellini, care a distribuit-o intr-o scena memorabila din "La Dolce Vita". Moare in urma unui atac cerebral la 13 iunie 1994, in Manhattan, New York, la varsta de 70 de ani, lasand in urma un sot si doi copii vitregi.

acum 69 luni (16 May 2017)

Nadia Gray, romanca de o frumusete rapitoare, care ii furase inima si scriitorului Ionel Teodoreanu, l-a ingenuncheat si pe celebrul regizor Federico Fellini, care a distribuit-o intr-o scena memorabila din "La Dolce Vita".

Enciclopedia Romaniei scrie ca prima intalnire cu scena a tinerei talentate a avut loc la varsta de 15 ani.

Prima iubire

Viata Nadiei chiar bate filmele pe care le-a facut.

Se casatoresc in acelasi an, iar in 1947 se hotarasc sa fuga din tara, ca sa scape de odiosul regim comunist. La vremea respectiva, "Bazu", asa cum era alintat de apropiati, fiind si pilotul personal al Anei Pauker, reuseste sa-si trimita sotia la filmari in Italia. La 13 ianuarie 1948, a fost desemnat sa efectueze un zbor de pasageri la Milano.

Errol Flynn, partener de scena

Debutul in cinematografie a venit in 1948, cand a fost distribuita in productia franco-austriaca "L'Inconnu d'un soir", in care a jucat alaturi de Claude Dauphin. Este distribuita in numeroase filme: "Monsignor", "The Spider and The Fly", "Puccini", "Valley of Eagles", "Night Without Stars" si "The Captain's Table", printre partenerii sai numarandu-se Marcello Mastroianni, Vittorio de Sica, Rossano Brazzi, Errol Flynn, Maurice Ronet si Gabriele Ferzetti. Nadia si sotul ei se stabilesc in anii '50 in Spania, iar in 1958 "Bazu" moare la Madrid, la varsta de 53 de ani.

Dobandeste cetatenia franceza

Nadia Gray a devenit celebra in lumea filmului international prin scena de striptease din capodopera lui Fellini, "La dolce vita". In finalul filmului, Nadia, care interpreteaza o dama de societate plictisita si de moravuri usoare, isi sarbatoreste divortul facand striptease in timpul unei petreceri date la ea acasa. In 1964, dobandeste cetatenia franceza, iar trei ani mai tarziu se marita cu avocatul american Herbert Silverman, alaturi de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro