Romanca aflata de 30 de ani in slujba tinerilor pianisti: "Prin arta descoperim talente. Acesta este proiectul meu"

Romanca aflata de 30 de ani in slujba tinerilor pianisti:

Angelica Capra (65 de ani), pianista si profesor la Scoala de Arte din Galati, din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos" din Galati, a ajuns pasionata de pian de mic copil. A inceput sa cante la pian de la cinci ani si chiar daca a trecut o viata de om de atunci, isi aminteste si acum ca ii era frica de profesorul de pian pentru ca atunci cand copii greseau, ii lovea cu un bat peste degete. Dupa o cariera prodigioasa, Angelica Capra isi doreste ca elevii de la scolile de arte din Romania sa participe la mai multe concursuri internationale pentru a putea sa isi faca o evaluare reala a abilitatilor fata de nivelul de pregatire al altor tineri de varsta lor din alte tari.

acum 36 luni (18 Nov 2017)

Angelica Capra (65 de ani), pianista si profesor la Scoala de Arte din Galati, din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos" din Galati, a ajuns pasionata de pian de mic copil.

A inceput sa cante la pian de la cinci ani si chiar daca a trecut o viata de om de atunci, isi aminteste si acum ca ii era frica de profesorul de pian pentru ca atunci cand copii greseau, ii lovea cu un bat peste degete. A urmat Liceul de Muzica din Galati, cum i se spunea la acea vreme, iar parintii i-au cumparat un pian, fiind de neconceput atunci ca un copil care s-a indreptat catre acest instrument sa nu aiba unul la care sa poata exersa. S-a specializat ca profesor urmand mai multe cursuri de pregatire psihopedagogica la Bucuresti, cu Silvia Vasilescu, Ana Pitis si Ioana Minei.

Cariera pedagogica, de aproape 30 de ani, si-a inceput-o la Liceul de Arte "Haricleea Darcle" din Braila, venind apoi la Galati, unde a fost initial corepetitor pentru balerini la Scoala Populara de Arte si la Teatrul Muzical. Angelica a fost dintotdeuna o persoana emotiva si a transmis mereu emotie in tot ceea ce a facut, fie ca a cantat la pian, fie ca a pregatit micuti la acest instrument.

Tocmai de aceea i-a placut mai mult sa se dedice profesiei de dascal, ajungand ca de-a lungul anilor sa formeze multi pianisti de succes. " Daca m-ati intreba in ce fel procedez cu un copil anume, nu as putea sa va spun exact pentru ca ma orientez chiar si in cadrul orei in functie de temperamentul elevului.

Ii alina prin muzica pe bolnavi si napastuiti

Angelica Capra a stiut dintotdeuna ce vrea sa faca in viata si nu s-a abatut niciun moment de la drumul sau. De-a lungul carierei, dascalul s-a implicat in numeroase proiecte sociale, pentru a-i bucura prin muzica si pe cei bolnavi sau loviti de soarta.

"Mergeam la case de copii si camine de batrani.

A stiut sa atra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro