Roman Polanski, in centrul unui nou scandal. "O insulta pentru o femeie"

Roman Polanski, in centrul unui nou scandal.

Regizorul, premiat cu Oscar pentru filmul "Pianistul/ The Pianist", "era dorit" in Statele Unite de zeci de ani, dupa ce a admis ca a facut sex cu o minora. Desi rolul de presedinte al juriului este mai mult onorific si ii ofera doar dreptul de a sustine un discurs in debutul galei de decernare a acestor trofee anuale, numirea subliniaza admiratia deosebita pe care Academie des Arts et Techniques du Cinema - institutia care decerneaza premiile Cesar - o are fata de Roman Polanski.

acum 87 luni (23 Jan 2017)

Regizorul, premiat cu Oscar pentru filmul "Pianistul/ The Pianist", "era dorit" in Statele Unite de zeci de ani, dupa ce a admis ca a facut sex cu o minora.

Roman Polanski, in varsta de 83 de ani, a fugit inainte de pronuntarea sentintei prin care a fost condamnat pentru viol in 1978.

"Este surprinzator si socant ca un caz de viol conteaza atat de putin in viata unui om", a declarat ministrul la postul de radio France Culture.

"Artist, regizor, producator, scriitor sunt multe cuvinte pentru a-l defini pe Roman Polanski, insa numai unul poate exprima admiratia noastra si incantarea: multumesc, Domnule Presedinte", a spus seful Academiei Franceze, Alain Terzian, citat de Le Monde.

In decembrie, Curtea Suprema din Polonia a respins cererea Ministerului de Justitie de a-l extrada pe cineast in Statele Unite pentru a se confrunta cu acuzatiile.

O petitie a fost deja semnata de aproape 50.000 de oameni.

Cineastul Roman Polanski va prezida juriul premiilor Cesar 2017

Cineastul franco-polonez Roman Polanski va prezida juriul celei de-a 42-a editii a galei premiilor Cesar, considerate echivalentul francez al Oscarurilor, informeaza site-ul revistei Variety, citat de News.ro.

Desi rolul de presedinte al juriului este mai mult onorific si ii ofera doar dreptul de a sustine un discurs in debutul galei de decernare a acestor trofee anuale, numirea subliniaza admiratia deosebita pe care Academie des Arts et Techniques du Cinema - institutia care decerneaza premiile Cesar - o are fata de Roman Polanski.

In Statele Unite, unde a castigat un Oscar pentru regia filmului "Pianistul/ The Pianist", in 2003, Roman Polanski a fost dat in urmarire de autoritati pentru intretinerea de raporturi sexuale cu o minora, in urma unui proces ce dateaza din 1977. O cerere de extradare in Statele Unite a cineastului a fost respinsa recent d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro