Roman din Munchen, despre viata dupa atentante: "Situatia este scapata de sub control. E suficient sa iesi pe strada si nu te mai simti in siguranta"

Roman din Munchen, despre viata dupa atentante:

"Situatia e scapata de sub control si asta n-o spun eu, ci vice-premierul Sigmar Gabriel a spus inca de anul trecut , spune George, 35 de ani, un romand care lucreaza in IT la Munchen (si care a vrut sa romana anonim). El sustine ca nu exista o statistica legata de cei 1,2 milioane de refugiati care au venit anul trecut in Germania: "Nu toti au fost inregistrati.

acum 62 luni (1 Aug 2016)

"Situatia e scapata de sub control si asta n-o spun eu, ci vice-premierul Sigmar Gabriel a spus inca de anul trecut , spune George, 35 de ani, un romand care lucreaza in IT la Munchen (si care a vrut sa romana anonim). Cinci atacuri sangeroase au socat Germania intr-o perioada de numai 10 zile, din 18 iulie si pana in 28 iulie. Dupa o perioada de relativa liniste, sambata aceasta, Munchenul a fost din nou in alerta: un anonim a sunat la ora 17.30 si a spus ca cineva a pus explozibil la mall-ul din Pasing, un cartier din vestul orasului. Pe acest fond, ultimele mesajele ale cancelarului Angela Merkel nu sunt foarte optimiste: "stiu ca printre refugiati sunt si luptatori ai ISIS, dar trebuie sa ne obisnuim cu asta", Panica in metrou "O diferenta se poate observa in metrou. Inainte nu se intampla acest lucru, nimeni nu se uita la tine in metrou. Eu de fiecare data cand ma indrept spre metrou am o stare de neliniste si agitatie pe care nu pot sa o stapanesc. In plus de aceasta incerc sa evit locurile aglomerate si grupurile de oameni", povesteste George. El sustine ca nu exista o statistica legata de cei 1,2 milioane de refugiati care au venit anul trecut in Germania: "Nu toti au fost inregistrati. Gandeste-te ca din cei 1,2 milioane de imigranti, poate 10% sa fie teroristi. O parte din oamenii de pe strada nu par afectati, insa altii da. Eu sunt printre cei care sunt afectati, pentru ca nimic nu va mai fi din cum a fost inainte. Lumea nu e constienta de ce se intampla si de ce va urma. Multi traiesc intr-o stare de euforie nejustificata pana la urma. Oricum, in momentul in care nu mai e sigur aici, o sa venim acasa, pentru ca siguranta familiei primeaza. Speranta lui este ca factorii de decizie "se vor trezi in ultimul ceas la realitate si vor constientizea gravitatea situatiei, care e de o gravitate exceptionala. Gandeste-te ca nu exista o statistica legata de cei 1,2 milioane de imigranti care au venit anul trecut. "Stiu ca printre refugiati sunt si luptatori ai ISIS... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro